Србија

Харадинајев ПАКЛЕНИ ПЛАН: Формирање војске Косова на НЕОЧЕКИВАН начин, а КЉУЧАН је потез Велике Британије

Фото: Јутјуб

Узнемирујуће вести

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Премијер лажне државе Косово, Рамуш Харадинај, у разговору са британским минитром Марком Ланкестером у Приштини, није искључио могућност да се трансформација такозваних Косовских безбедносних снага у косовску војску спроведе на неки други начин, не прецизирајући који, пренео је данас Глас Америке.

– Сада смо посвећени овом питању. Само по себи свако питање има своје време. Ако се то не уради у оптималном року, онда ћемо размислити шта ћемо даље, али тренутно сматрам да то треба учинити уставним променама – рекао је Харадинај.

Британски министар Марк Ланкастер, иначе, служио је 1999. и 2000. као војник КФОР-а на Косову.

Ланкестер је рекао да ће Британија наставити да пружа подршку такозваним Безбедносним снагама Косова и КФОР-у.

– За ових 18 година Косово никада није било далеко од мојих мисли и због тога сам срећан што сам поново овде. Посвећеност наше државе према Косову смо показали протеклих година својом подршком. Надам се да ће наша веза бити настављена и да ћемо наставити да пружамо допринос како би помогли Безбедносним снагама Косова, али и КФОР-у – рекао је Ланкастер.

Иначе, Ланкестер се јуче састао са такозваним косовским председником Хашимом Тачијем који је захвалио на, како се наводи, константној сарадњи и подршци Велике Британије на признавању независности и учлањења Приштине у медјународне организације.

Марк Ланкастер састао се данас у Приштини и са министром такозваних косовских безбедносних снага Рустемом Беришом, коме је такође пренео да ће Уједињено Краљевство наставити да пружа континуирану подршку Косову.

 

Извор: Tanjug