Србија

ХРВАТИ ТВРДЕ да су видели документ на коме пише КАДА ЋЕ СРБИЈА У ЕУ

Pixabay.com

Поменути документ је заправо стратегија Европске комисије названа „Веродостојна перспектива проширења за Западни Балкан“

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Јутарњи лист“ наводи да је имао увид у поверљив документа који би Европска комисија требало да усвоји ускоро, а у ком се помиње и чланство Србије у ЕУ.

Како пише тај хрватски лист, ЕУ ће као услов поставити решавање отворених питања о границама између Хрватске и Србије, али и Хрватске и Црне Горе. Та питања би требало да се реше, како наводи „Јутарњи“ до 2023. и она су услов да Црна Гора и Србија дотада закључе преговоре о чланству у ЕУ и постану пуноправне чланице до краја 2025.

Поменути документ је заправо стратегија Европске комисије названа „Веродостојна перспектива проширења за Западни Балкан“, у којој се наводи да ЕУ не жели да увезе граничне спорове између држава региона.

Овај нацрт у који је „Јутарњи лист“ имао увид, још је заштићени документ, а коначна верзија требало би да се усвоји и објави у фебруару следеће године, како је најавио у свом годишњем говору о стању Уније председник ЕК Жан Клод Јункер.

 

Извор: Telegraf.rs/Jutarnji list