Издвајамо Србија

ХРВАТСКИ ХУЛИГАНИ ПРОПЕВАЛИ У ПОЛИЦИЈИ Вучић: Почели су да говоре од кога и колико новца су добили!

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је више лица из Републике Хрватске ухапшено у вези са инцидентима током фудбалске утакмице Партизан-Црвена звезда.

На питање српских новинара током посете Хавани колико је хрватских држављана ухапшено и да ли ће неки бити пуштени или депортовани, Вучић каже:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Више лице ухапшено, није једно или двоје. Да ли шест или седам? Значајно већи број лица је био присутан из Републике Хрватске.“

Како је додао, неки од њих су већ почели да говоре о томе како су добили тај новац, и колико новца су добили да у томе учествују. Додао је да ће надлежни органи говорити о томе.

„Али када питате да ли ће бити пуштени, ја бих рекао да је неко те криминалце ‘пустио с ланца’ а да је сада време да их неко призове познавању права и да се метафорички изразим да их мало ‘привеже’. Да не угрожавају више не само физички интегритет других људи већ и да не учествују у много тежим стварима од онога како то на први поглед изгледа“, каже Вучић.

Како је додао, „имаће прилику да се одморе од својих бројних активности“.

„А колико ће то да траје и да ли ће да траје зависи од тужиоца и од судија ако буде поступка, прекршајног или кривичног“, закључио је он.

Тројица од шесторице приведених Хрвата, који су учествовали у масовном хулиганском обрачуну током дербија у Београду, били су плаћени за учешће у тучи, док је код једног од њих нађена и количина наркотика довољна за неколико година робије.

Хрвати – Сплићани, њих тројица, међу којима и Анте Фирић (26) и Дамир Доваровић, добили су 10.000 евра да дођу у Београд и крену у окршај.
 

 

Извор: Курир.рс / Тањуг