Србија

ХТЕЛИ РАТ! Шта се крије иза хаоса на „ЈНА“? Иза свега стоје АГЕНТ ДБ, НАРКО-ДИЛЕР И ШЕФ ПОЛИЦИЈЕ!

Истрага дошла до сазнања да иза свега стоје нарко-дилер Ф. К., бивши шеф тајне полиције Р. Б., бизнисмен З. Н. и још један човек из врха МУП! Полиција пет сати пре дербија легитимисала Хрвате који су изазвали хаос на стадиону! Пустили су их иако су знали ко су и шта су

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хаос на јужној трибини Партизановог стадиона у току вечитог дербија у среду увече био је месецима пажљиво припреман и имао је за циљ изазивање немира у целом Београду, који би на крају довели до кризе власти.

Читаву акцију оперативно је водио опасни нарко-бос Ф. К., док је један од главних организатора бивши високи функционер Државне безбедности Р. Б.

Ово се наводи у строго поверљивом допису који је БИА јуче упутила највишем државном

руководству! Такође, како сазнајемо, као један од режисера „рата на ЈНА“ означен је и контроверзни бизнисмен З. Н., а наводи се да постоје озбиљне индиције да су организатори крвавих немира имали и помоћ и моћног полицајца који се и данас налази на важној функцији у врху МУП, као и појединих људи из управе ФК Партизан!

Ко је дао кеш?
Досадашња истрага утврдила је да су опасни хулигани из Хрватске за изазивање нереда у Београду ангажовани преко контаката нарко-мафије.

– То све наравно нема ама баш никакве везе са фудбалом. Довољно је погледати ко су људи који су изазвали крвопролиће на трибини и схватити колико је ово велика игра. Хрвати који су током дербија ухапшени на стадиону нису никакви хулигани, већ јако, јако опасни људи! Подаци хрватске полиције кажу да су они буквално господари јужне Хрватске, малтене газде Сплита и околине, њима тамо буквално нико ништа не сме. Полицајци у Хрватској чак сумњају да они стоје иза покушаја атентата на председника ФК Динамо Здравка Мамића, а јавна је тајна да их се председник хрватског фудбалског савеза Давор Шукер плаши више него ђавола… – објашњава извор Информера и пита да ли ико може да поверује да су ти и такви људи случајно и сами од себе дошли у Београд на вечити дерби.

– Према нашим сазнањима, свако од њих је добио између пет и десет хиљада евра да дођу на ЈНА и преузму власт на трибини. Претходно су имали састанке и одржана им је и кратка обука шта, како и кад тачно да ураде. О организацији много говори и податак да је на истој трибини у исто време био и све са стране надгледао нарко-бос Ф. К. Он је тренутно један од најмоћнијих и најопаснијих криминалаца у Београду и читавом региону. Неће бити да је дошао на стадион да би гледао дерби…

Наш саговорник каже и да су читаву операцију финансирали бивши функционер Службе државне безбедности Р. Б. и контроверзни бизнисмен З. Н.

– Они су, према нашим информацијама, дали паре да се плате и доведу батинаши из Хрватске, али и из Бугарске, Македоније, Грчке… У време туче на стадиону била и још двојица опасних, раније осуђиваних нарко-дилера, један на источној, један на западној трибини. Утврђено је да су непосредно пре напада били на телефонској вези са Хрватима… – објашњава извор Информера.

На наше питање шта је био крајњи циљ читаве ове акције, он одговара овако:

– Не могу то још конкретно да тврдим, али много говори то што су пребијени Хрвати после туче на трибини навијачима Партизана и жандармима викали: Јебо вас Вучић!

И док нико од званичника није јуче хтео да конкретно коментарише наша сазнања, министар полиције Небојша Стефановић рекао је да ништа на стадиону Партизана није било случајно.- Једна ствар је јако упечатљива, људи су дошли из суседних држава, и то замаскирани. Све што се десило на стадиону даје потпуно јасну слику да до инцидента није дошло случајно. Морамо да откријемо шта је улога странаца, јер је све очигледно изазвано с неком намером – рекао је Стефановић и наставио:

– Привели смо 40 људи. Сви ће бити процесуирани. Једном броју странаца одређено је задржавање јер су изазвали немире. Друге ћемо процесуирати чим добијемо снимке и потпуније информације.

Милорад Вучелић, главни уредник „Вечерњих новости“ и председник ФК Партизан, каже да су нереди некоме били потребни, али не Партизану, Звезди и Србији.

– Све је било организовано. Приметио сам униформисане људе у мајицама с црно-белим тракама. Ово је била мала инвазија странаца са задатком. Тешко је веровати да су чланови кик-бокс клуба из Сплита колективно дошли да навијају. То није сукоб навијача, већ покушај да се изазове насиље на улицама и дестабилизује Београд – тврди Вучелић, додајући да је пре месец и по дана имао информацију да се нешто спрема:

– Пре месец и по дана смо Вазура и ја из уста једног функционера чули да ће навијачи опет упасти у управу Партизана, али нисмо обратили пажњу јер сам мислио да то лапрда неодговоран човек на одговорној функцији. Нажалост, био је у праву.

 

Извор: Informer.rs