Србија

ЧЕПУРИН: Вучићев састанак са Путином је од највећег значаја за односе Србије и …

Председник Србије Александар Вучић и амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин разговарали су о програму предстојеће посете српског председника Москви, где ће на позив руског председника Владимира Путина боравити од 18. до 20. децембра. За ту посету је руски дипломата рекао да је од највећег значаја за односе Србије и Русије.

 

Чепурин је у разговору са председником Вучићем рекао да је та званична посета од највећег значаја за односе две земље и да ће допринети даљем јачању свестране сарадње двеју земаља.

Како је саопштила Прес-служба српског председника, Вучић је рекао да ће састанак са председником Путином бити важан за разговоре о конкретним предлозима за унапређење политичког дијалога и економске, војно-техничке и сваке друге сарадње Републике Србије и Руске Федерације.

Очекује се да ће двојица председника разговарати и о другим темама — од односа у региону до политичке и економске ситуације у свету.

Председник Србије ће током посете Русији имати и разговоре са многим руским званичницима и привредницима.

Амбасадор Чепурин је председнику Вучићу уручио и писмо председнице Савета Федерације Валентине Матвијенко, која је недавно боравила у Београду, у којем се, између осталог, каже:

„Конструктивна и надасве отворена размена мишљења по питањима од узајамног интереса потврдила је да ширење руско-српских веза у свим областима одговара националним интересима двеју земаља. Наш састанак је још једном показао обострано интересовање за развој вишесмерне и узајамно корисне сарадње између Русије и Србије, засноване на принципима братског пријатељства, поштовања и узимања у обзир интереса обе стране, и пружио прилику да зацртамо даље кораке ради интензивирања билатералних веза, укључујући и оне на међународној сцени.“

 

Извор: rs.sputniknews.com