Србија

Човек коме је Аркан највише веровао открио тајну Ражнатовића чувану 16 година! Да ли то Цецу опет терају у затвор?

Колико је новца ипрошло кроз Арканове руке, колико је сатова марке „ролекс“ Ражнатовић поседовао, где је крио паре, шта је још имао од вредности… Само су неке од ствари који је открио његов, некада изузетно важан и поверљив човек

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши финансијски директор свих Арканових предузећа, Павле Стевовић, дао је прошле године изјаву пред судским нотаром у Новом Саду у којој први пут, после 16 година, открива непознате детаље Арканових финансија.

Том приликом Павле је изјавио како је био близак пријатељ и пословни сарадник Арканов. Он је радио као финансијски директор у свим предузећима која су била у власништву покојног Аркана и то „Византин трејд“, „Ари“, ФК Обилић, Задруга „Делије“ као и многа друга. Један од оснивача појединих предузећа била је и Цеца, али само формално, јер су сва предузећа била под искључивом контролом Жељка.

Као Жељков финансијски директор, Павле је имао увид у све новчане трансакције. Стога је открио и шта се дешавало са новцем од продаје фудбалера. Наиме, Павле је признао да је Жељко у свом сефу у канцеларији Фк Обилића увек имао у штеку, у готовини, износ од 10 милиона немачких марака и тај новац није дирао.

– Жељко је добио новац од бугарског клуба Литекс на име продаје укупно осам играча, међу којима су били Бабеу, Савић, Живковић, Литера и други и том приликом му је исплаћена прва транша од по 800.000,00 ДМ (осамсто хиљада немачких марака) за сваког играча, односно укупно је у овој првој транши за свих осам фудбалера исплаћено 6.400.000,00 ДМ (шест милиона и четристо хиљада немачких марака) – рекао је Арканов пријатељ.

Павле је навео и то да је овај новац Жељку исплаћен на руке и да га је Жељко чувао у сефу у својој канцеларији.

Међутим, Аркан није волео само новац већ и добре сатове и уметничка дела. Како је Павле посведочио Аркан је имао колекцију од 15 до 20 комада „ролекс“ сатова, као и велику количину брилијаната које је држао у својој вили у Љутице Богдана.

Сат који је Аркан носио на руци исто је марке „ролекс“, украшен је дијамантима и коштао је 153 хиљаде немачких марака. Иначе, тај сат је Цеца поклонила свом сину Вељку за 18 рођендан.

Поред дијаманата и новца, Аркан је био и прави колекционар слика. Пре него што је склопио брак са Цецом, Аркан је у свом поседу имао 84 слике, углавном наших сликара попут Паје Јовановића, Петра Лубарде, Саве Шумановића и многих других, а имао је и једну склику непроцењиве вредности – слику Франциска Гоје.

Све ове слике Аркан је држао у својој кући. И након његовог убиства оне су тамо и остале. Након Аркановог убиства, како сведочи Стевовић, Цеца се докопала његових кључева које је увек носио са собом и међу којима се налазио и кључ од сефа. Она је одмах променила браве на свим вратима, па тако и на вратима његове канцеларије како нико сем ње не би могао да дође до свих ових вредности.

– Ове кључеве је Михајло предао Светлани Ражнатовић Цеци, уз противљење свих нас који смо се тада налазили у кући. Накнадно сам чуо да је те исте ноћи Светлана Ражнатовић послала своју сестру да промени браве од канцеларије покојног Жељка у просторијама ФК Обилић, на петом спрату зграде у улици Господара Вучића у Београду, која је то и учинила – навео је у изјави Стевовић.

 

Извор: Espreso.rs/ ekskluziva.ba