Србија

Шешељ: Неће стати док Хрватска не буде до Земуна

На конференцији за медије, одржаној у холу Дома Народне скупштине Војислав Шешељ се осврнуо на потезе хрватских власти истичући да је ово још један доказ да је немогуће успоставити пријатељство између Србије и Хрватске.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након захтева Хрватске да јој Србија исплати ратну одштету од 40 милијарди евра, Војислав Шешељ је изнео свој лични став о у вези са тим на друштвеним мрежама, а данас је и званично у име Српске радикалне странке упозорио власт Србије „да се с тим не шале“.

Шешељ је подсетио присутне на „грешке из прошлости, пре уласка Хрватске у Европску унију када је Борис Тадић требало да каже да има нерешених проблема, као што су проблем границе на Дунаву, огроман број српских станова у Хрватској који су конфисковани или буквално отети, огромна српска имовина у некретнинама и слично. Сад ће Хрватска да тражи не само 10.000 хектара земље са леве обале Дунава, већ и Апатин“.

– Није сада у питању само Шаренградска ада или острво поред Вуковара, које је Борис Тадић дао на употребу Хрватима дозволивши им да тамо летују и подижу туристичке објекте, уместо да те објекте подижу српски држављани. Сада ће поред Косова, од Србије тражити и леву обалу Дунава, тражиће ратну одштету, онда и Војводину, тражиће онда и да Хрватска буде до Земуна. Немачка неће бити у стању да Хрвате од тога одговори, нити да им припрети, нити да их натера да одустану, а Срби се не могу уздати у евентуалну добру вољу Немачке. Са таквим стварима се не сме играти, томе треба озбиљно приступити и треба напокон свима да буде јасно да нема ништа од Европске уније – изјавио је Шешељ.

 

Извор: Vestionline.com