Регион

ЂЕНЕРАЛ ЈЕ БИО У ПРАВУ, ЗАШТИТИО ЈЕ СВОЈЕ: Хрватска на ногама, вероучитељ из Загреба хвали Младића! (ВИДЕО)

Вероучитељ Багарић ученицима је објаснио како је по њему требала изгледати операција Олуја

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хрватска је скандализована пошто је портал Индеx објавио причу о загребачком вероучитељу из школе Матија Губец на Кнежији.

Крешимир Багарић својим ученицима које би требало да подучава католичкој катехези, љубави и праштању, уместо тога причао о томе које би хрватске политичаре требало убити, чије главе на колац набијати, а успут им хвали и српског генерала Ратка Младића.

Индеx је добио снимку Багарићевог дивљања на настави у једном осмом разреду, снимио га је један од ученика.

За почетак вероучитељ Багарић ученицима је објаснио како је по њему требало да изгледа операција Олуја.

– Ми смо будале, требало је да пустимо два коридора. Један до Загреба, а други до Ријеке. Па кад им понабијају главе на колац онда да уђемо. Тако је требало бити финој господи загребачкој која мисли да Хрватска завршава у Карловцу. Дебили и кретени. Кратковиди – изнео је своју тактику Багарић.

Како је снимак настао тик након пресуде Слободану Праљку, Багарић је већину свог излагања посветио ситуацији у Босни и Херцеговини те успут похвалио злочине које је Ратко Младић направио над Бошњацима.

– Испада да је ђенерал био у праву. Он је своје заштитио. Ђенерал је био у праву за српске интересе. А ми имамо дудеке. Уз све поштовање према дудекима. Може и учитељ бити луд понекад – рекао је Багарић.

Багарић је затим ученицима образложио кога би у Хрватској требало убити.

— За ово би требало обесити два бивша председника и једну бившу министрицу спољних послова, али одмах. По кратком поступку. Човек је отворио председнички сеф и транскрипте је дао. Проклето ти до седмог колена било, издајниче. Прљави, смрдљиви издајниче. Никад мира не имао – проклиње вероучитељ.

Дао је Багарић и друге предлоге:

– Имаш министрицу вањских послова Весну Пусић која отворено по свету говори. То нигде нема. Пробај замислити да француска министрица једну ствар направи против Републике. Само те нема. Можеш бирати, срчани удар, мождани удар, самоубиство с три метка у леђа, како то већ иде. Једино ми своје проститутке и издајнике стављамо на важна места. Једино смо ми тако бедан народ, нема беднијег народа од хрватског народа – утврдио је Багарић.

На Месића и Весну Пусић Багарић се вратио још једном утврдивши да им треба “метак у главу по кратком поступку. У прву септичку јаму бацити. Издајника“.

 

Багарић хрватски народ уз већ наведене увреде части и епитетима „незахвална стока, дебили, кретени, телци, 4,2 милиона кретена“.

– Имамо неолибералне демократске кретене који сматрају да је гаy ок и да се сви требамо за руке држати под дугином заставом – каже Багарић.

Осврнуо се и на своје колеге, наставнике у Основној школи Матија Губец.

За објашњење начина на који Багарић држи наставу Индеx је упитао директорку школе Љиљану Клингер. На неколико питања одговорила је врло кратко.

– Темељем Уговора РХ и Свете Столице избор вероучитеља у ингеренцији је Катехетскога уреда, као и одговорност за њихов професионални развој и напредак. Ипак, ако су ови наводи тачни и истинити, предузимање озбиљних стручних и формално-правних санкција није упитно. За овако драстичне прекршаје дужни смо ангажовати и остале за то задужене институције – одговорила је она.

 

Извор: Espreso.rs/Index.hr