Русија Свет Србија

​ОСОВИНА БЕОГРАД-МОСКВА-БАЊАЛУКА! Овог сценарија се највише плаше Амери и УЧИНИЋЕ СВЕ ДА ГА ОНЕМОГУЋЕ!

Како Србија ојачава пријатељске односе са Русијом, Сједињене Државе постају све нестрпљивије и предлажу преко своје организације Атлантски савет „Нову стратегију за Србију“. Другим речима, очекују да Србија својевољно уђе у амерички неоколонијални систем. То, међутим, суштински значи смрт Републике Српске

Политичка вођства Србије и Републике Српске су тога апсолутно свесна и не желе да се то деси. Поврх свега, Србији не преостаје још пуно времена да се одлучи на коју ће страну. Србија не може одржати свој просрпски пут (Република Српска плус Србија) без помоћи Русије и свако супротстављање томе (директно или прикривено) због ситних, политикантских, краткорочних циљева, значи – издају Српства и српског народа, пише Емил Влајки

Нови, сиријски загријани, хладни рат између Запада и Русије, тражи неминовно сврставање неутралних земаља. На Балкану се ради о Србији и државотворном ентитету Републици Српској.

Како Србија ојачава пријатељске односе са Русијом, САД постају све нестрпљивије и предлажу преко своје организације Атлантски савет „Нову стратегију за Србију“. Другим речима, очекују да Србија својевољно уђе у амерички неоколонијални систем.

Конкретно, траже „нормализацију односа“ Београда и Приштине (читај: омогућавање уласка Косова у ОУН), потпуно одвајање од Русије, потпуно укључивање Србије у НАТО европску заједницу, увођење санкција Русији, осуду Русије ради политике према Криму, признање одлучујуће улоге САД у регији Западног Балкана, а у сврху „ојачаног пријатељског односа САД и Србије“, прећутно напуштање Србије Републике Српске.

О осуди САД и НАТО агресији на Србију, убиству више хиљада цивила, уништавању српске привреде, баченим тонама осиромашеног уранијума у , дводеценијској демонизацији Срба, те окупацији Космета, нема ни речи.

Пошто ће Космет још дуго бити ван јурисдикције Србије, ради апсолутне подршке коју САД дају Приштини, а ко зна што ће још, много тога болног, Београд морати привремено урадити, стратегија Српских земаља мора бити следећа:

– Очување територијалног интегритета осталог дела Србије;

– Интензивирано јачање свих могућих веза између Србије и Републике Српске.

Уствари, у овом часу и на дуги рок, очување и јачање државотворности Републике Српске је цондитио сине qуа нон, очувања саме Србије, а и Српства уопште.

Наиме, убрзо ће се јасно показати да Вашингтон и Брисел неће ни у ком случају дозволити улазак Србије у Европу са задржавањем пријатељских веза Србије и Русије.

С друге стране, интензивирање „пријатељских односа“ САД и Србије по рецепту Атлантског савета значи суштинску смрт Републике Српске.

Политичка вођства Србије и Републике Српске су тога апсолутно свесна и не желе да се то деси. Поврх свега, Србији не преостаје још пуно времена да се одлучи на коју ће страну.

ВУЧИЋ И ЧЕПУРИН разговарали о програму посете председника Србије Русији

Постоје индикатори који указују на то да је Србија изабрала свој пут: јачање Српства преко чврсте повезаности Републике Српске и Србије. Другим речима, то значи отклон од НАТО европских интеграција.

У вези тога се мора схватити следеће:

– Нема очувања Републике Српске без чврстог ангажмана Србије;

– Србија не може одржати свој просрпски пут (Република Српска + Србија) без помоћи Русије.

На помолу је, према томе, нова осовина: Бања Лука-Београд-Москва.

Свако супротстављање томе (директно или прикривено) због ситних, политикантских, краткорочних циљева, значи издају Српства и српског народа.

Извор: fakti. org