Свет

WIKILEAKS И АСАНЖ ОБЈАВИЛИ: Америка је припремила све за рат са Ираном

Евентуални планови америчке администрације да шефа ЦИА Мајка Помпеа именује за државног секретара, а да сенатора-републиканца Тома Котона доведе на чело Централне обавештајне агенције, сведоче о томе да се САД припремају за рат с Ираном, сматра оснивач сајта Викиликс Џулијан Асанж.

Лист „Њујорк тајмс“ је раније, позивајући се на изворе у америчкој администрацији, јавио да је шеф апарата Беле куће Џон Кели израдио „прелазни план“, према којем би Помпео могао да замени Тилерсона на месту државног секретара. Кадровске промене могле би да се догоде крајем ове или почетком следеће године.

„Том Котон би могао да дође на чело ЦИА, а Помпео у Стејт департмент, пише ’Њујорк тајмс‘. Такве промене су припрема за рат с Ираном. Котон је познати агресор када је реч о Ирану, Викиликсу и Русији, њега финансирају неоконзервативци и групе повезане с Израелом“, написао је Асанж на Твитеру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Средином октобра председник САД Доналд Трамп је саопштио да ће Бела кућа са Конгресом САД сарађивати како би се отклонили „озбиљни недостаци“ међународног споразума с Ираном. Он је запретио да ће, уколико буде немогуће исправити споразум у дијалогу с Конгресом и савезницима, тај документ бити укинут.

Извор: rs.sputniknews.com