loading...
Србија

Аутомобил из ког је УБИЈЕН Оливер Ивановић је ПОГРЕШАН ТРАГ: Постоје ДВА КЉУЧНА ЧОВЕКА за ИСТРАГУ

Фото: Јутјуб

Злочин обављен професионално

 

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је данас да је аутомобил пронађен близу места убиства Оливера Ивановића погрешан траг, који, како казе, треба да завара док одговорни не сакрију кључне ствари.

Према његовим речима, истрагу можда треба усмерити према Кадрију Весиљију и Рамушу Харадинају, који су одмах одбили да се српски органи укључе у истрагу, док је, како каже, Хашим Тачи у разговору са Александром Вучићем изразио спремност да се наши органи укључе.

– Да ли можда истрагу треба усмерити према Весељију и Харадинају, не као организаторима, али као некима који хоће да сакрију шта се десило и да истрагу усмере у погрешном правцу – сматра Дрецун.

– Ово убиство је урађено професионално. Нема трагова, чак и камере које су снимале, снимиле су извршиоце под маскама, остављен је само један погрешан траг, који треба да нас завара док они не сакрију кључне ствари, а тај погрешан траг је аутомобил – сматра Дрецун.

Каже да имајући у виду извештај Стејт Департмента, који је неколико дана пре убиства Ивановића издао саопштење својим туристима о могућим немирима на Северу Косова, додаје да ако Вашингтон заиста жели да допринесе расветљавању убиства, не мора да нуди помоћ ФБИ, већ да Београду да обавештајна сазнања на основу којих је направљена процена Стејт Департмента.

– Направљена процена Стејт Департмента можда може довести до оних који су убили Оливера Ивановића – истиче Дрецун.

Наводи да би Србија могла тражити и од Лондона њихова сазнања, и подсећа да је последњих месеци примећено појачано присуство Британске специјалне службе посебно на Северу Косова.

– Њихово појачно деловање значи да су дошли до неких информација, које би можда довеле до овог злочина – каже Дрецун.

Како је истакао, Србија би могла информације о изршиоцу и нароучиоцу добити с једне стране од Кадрија Весељија, Рамуша Харадинаја и Шика, са друге стране од Британије и Америке, а са треће стране, за коју каже често забораваљамо, од Албаније и Едија Раме.

– Они би можда могли да нас доведу до информација о извршиоцу и наручиоцу. Питање је да ли ове три стране имају интерес да доставе информације, претпостављам да не. Биће тешко без обавештајних информација расветлити убиство, јер трагова готово да нема – закључује Дрецун.

 

Извор: Tanjug