Регион Русија Свет Србија

БОРИС ЏОНСОН НАПАО РУСИЈУ: Прљави послови Путина на Балкану!

Британски министар спољних послова Борис Џонсон тврди да постоји „реална могућност“ руског мешања у изборе у Великој Британији у јуну, упозозоривши на „прљаве подухвате на западном Балкану“ председника Русије Владимира Путина

Такође, сматра да Британија приликом Брегзита не треба да плати Евроспкој унији, већ да Брисел треба да исплати новац Лондону.

Џонсон је у интервјуу за британски „Дејли телеграф“ рекао да је „јасно“ да се Путин мешао у изборе у Америци и да је очигледно да је исто то радио и у Француској.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„На западном Балкану он је спреман на све врсте прљавих подухвата, тако да морамо да будемо опрезни“, тврди Џонсон.

Он је навео да би се Путин „радовао“ ако би лидер лабуриста Џереми Корбин победио на изборима у Британији.

Према његовој тврдњи, Брисел би могао да буде приморан да исплати Британији новац у оквиру преговора око Брегзита зато што је Лондон улагао велики новац у ЕУ.

Он је, такође, оптужио ЕУ да покушава „да исцеди до последње капи крви“ Британију са очекиваним рачуном од 100 милијарди евра за измирење обавеза по изласку из европског блока.

На питање да ли се слаже са некадашњим лидером Конзервативне партије Ијаном Данканом Смитом да би Британија могла да на крају добије новац, он је одговорио да се слаже.

– Мислим да за то постоје веома јаки аргументи. Дефинитивно сматрам да је предлог о плаћању који је тренутно представљен апсурдан – оценио је Џонсон.

Извор: Tanjug