loading...
Издвајамо Србија

ГАВРИЋ У ПИСМУ ОТКРИО: Нисам убио Аркана, Милошевић је наручио убиство јер га се ПЛАШИО! (ВИДЕО)

Тадашњи председник једини имао мотив

Добросав Гаврић осуђен на 30 година због убиства Жељка Ражнатовића Аркана, у свом захтеву за азил, који је поднео властима Јужноафричке Републике, тврди да није убица и наводи да је једини који је имао мотив и моћ за то убиство био тадашњи председник Слободан Милошевић.

Он наводи да се Милошевић плашио Аркана као незгодног сведока против њега у Хагу.

– Једина особа која је могла да убије Аркана је био председник Слободан Милошевић. Он је био познат по томе што је био спреман и способан да убија противнике. До 2000. године Милошевића су тражиле снаге НАТО и истраживани су његови злочини. Тада се очекивало да ће бити прихваћена оптужница против њега. То је створило велики притисак на Милошевића. За истрагу злочина је био потребан сведок високог профила који би могао да сведочи о Милошевићевом знању и одобравању злочина почињених у рату. Из тог разлога, вероватно је Милошевић наредио атентат на Аркана – пише Гаврић у захтеву за добијање политичког азила.

Гаврић тврди да није познавао Аркана и да није имао мотив да га убије. Истиче да је те вечери, 15. јануара 2000, дошао и Интерконтинентал да се нађе са друштвом и да је тада видео Аркана, али да није обраћао пажњу на њега.

– Било је пуно притисака на полициу да нађе осумњиченог, а ја сам касније невин оптужен – пише Гаврић.

Гаврић тврди да би му повратак у Србију значио сигурну смрт јер би га убили Арканови пријатељи.

Он је описао како је прве три године провео у самици како га неко не би убио.

– После изласка из затвора, вратио сам се у Лозницу. Тамо ја и моја породица нисмо били сигурни. Добијао сам анонимне претње и увек су ме чували, а по граду су виђали опасне људе – наводи Гаврић у апликацији коју је Виши суд у Кејптауну одбацио као неосновану.

Другостепени суд је закључио да су им српске власти одговориле да Гаврић није починио политички злочин и да нема основа да добије статус избеглице. У одлуци наводе да су им српске власти гарантовале да му не прети смртна казна уколико буде депортован у Србију.

 

 

Извор: Ало.рс / srbijadanas.com