loading...
Србија

ЛАЗАНСКИ: Главне тате са Запада да кажу ко је убио Оливера Ивановића! (Видео)

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић и војно-политички коментарорМирослав Лазански оценили су на ТВ Пинк да упозорења Стејт департмента Американцима да не иду на север Косова само неколико дана пре убиства Оливера Ивановића упућује да су стране службе знале да се нешто спрема

 

Политички аналитирачар Драгомир Анђелковић саматра да је Оливер Ивановић погинуо јер се борио да Срби остану на Космету.

– Мислим да је за његову породицу страшан шок то што се десило, али порука нашем народу треба да буде: Остајте на Косову, јер ако нема Срба на Косову неће та територија бити наша, колико она то теоријски била – навео је Анђелковић.

Он је исатакао да су Митровица и север Косова бастион српства на Косову, те да је битно да наш народ, не само остаје, него да се ако не може да се врати у енклаве, концентрише на северу.

– Ивановић је 1999. са групом храбрих људи одбранио Север. Албанци због њега уз тог дела нису успели да очисте Србе – нагласио је Анђелковић.

Коментарор дневног листа “Политика” Мирослав Лазански је указао на покушај бесрамне политизације убиства Оливера Ивановића.

– Треба видети шта ће бити следећи догађаји на Косову. Заустављен је дијалог, али се поставља и питање коме ово што се догодило одговара медијски, а коме политички. Могуће је ту почети истрагу. Приштина ће пристати да сарађује са Београдом око истраге – навео је Лазански.

Он је оценио да је занимљива коинциденција између упозорења Стејт департмента грађанима Америке да не путују на Косово и атентата, то упућује да су они нешто знали, да су имали информације да се нешто спрема.

Лазански је оценио да се Приштина сада неће одлучивати на неку врсту жешћег насиља, већ ће настојати да скине сумње са себе.

– Ако се Приштина буде организовала да се то убиство истражи, што је мени мало вероватно, Београд ће ангажовати са своје стране. А да видимо где су странци? Косово је обавештајно покривено свим западним обавештајним службама. Албанци тамо не могу ништа да ураде, а да не питају менторе са запада. Да ли могу наши врли пријатељи са запада да нам одговоре ко је убио Ивановића? Где су главне тате са запада? – питао је Лазански.

 

Извор: Pink.rs