loading...
Издвајамо Србија

МАРКО ЂУРИЋ: Нема наставка преговора у Бриселу, док не добијемо одговоре о убиству Ивановића!

Фото: Јутјуб

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је вечерас да неће бити наставка дијалога у Бриселу док Србија не добије одговоре о убиству Оливера Ивановића

Ђурић је за РТС рекао да информације до којих су дошли наши органи показују да је реч “о озбиљној и широкој организацији”.

– Из минута у минут добијамо све више информација, све сам више уверен да ово не потиче из наше земље и сигурно не од Срба са КиМ. Ми не тражимо и не молимо, већ захтевамо да косовски органи одмах пронађу кривце и приведу их правди – рекао је Ђурић.

– Онај који је ово урадио, урадио је најгору ствар за наш народ. Сада је јако важно да они који су одговорни за истрагу, а то су косовске институције, дају одговор и ми тражимо, захтевамо да се Србији омогући да уцествује у истрази, а ми ћемо нашу истрагу водити свакако – истакао је Ђурић.

Он је рекао да се убица Ивановића мора пронаћи и да се мора добити опипљив напредак у истрази.

Оценио је да ништа што су косовске институције радиле у претходне две деценије није довело до заштите Срба.

– Ако не нађу убице, значи да знају ко је убио Ивановица и да то крију. Зато тражимо да учествујемо у истрази, а нашу ћемо свакако спроводити – поновио је директор Канцеларије за КиМ.

Истице да је “наше да одговоримо окупљањем, сабирањем а не да допустимо да нам подмећу поделе, то би највише желели они који су убили Оливера Ивановића”, нагласио је Ђурић.

Ђурић је додао да је убиство Оливера Ивановића пре свега велика трагедија за његову породицу, али и цео српски народ и додао да је ово најгора ствар која је могла бити урађена Србима на Косову.

Ђурић је оценио да је у питању “тероризам на делу” и одраз немоћи оних који су на КиМ одговорни за безбедност.

Он је додао да један велики део јавности и међу албанским политичарима а и овде у Београду нажалост на јако ружан начин све ово коментарише.

 

 

Извор: Тањуг

loading...