Русија Свет

ПЕНТАГОН УЖАСНУТ, РУСКО ОРУЖЈЕ ОДВЕЛО БРОДОВЕ САД НА КОПНО: Отказали им сви навигациони системи у Црном Мору!

Запад је у шоку после вести о томе да је Русија извршила испитивања свог најновијег оружја и то ни мање ни више него на бродовима САД. Истина, Пентагон је покушао да заташка догађај, али је он ипак доспео на странице америчких и британских медија

Британске и америчке новине тврде да је 22. јуна дошло до необичног инцидента у Црном Мору, када је одједном неколико десетина амерских бродова установило да им навигациони системи ГПС дају нетачне податке о положају на коме се налазе.

На једном од бродова америчке ратне морнарице је, судећи по његовом навигационом систему ГПС, установљено да се лађа налази на копну и то чак 32 километра удаљена од мора – код места Геленџик.

Овакве и сличне неправилности примећене су и на још 30 амерских бродова, који су се налазили недалеко од руских обала.

Интересантно је, пишу медији из САД и ВБ, да се управо у то време недалеко од тог места, у зони одговорности НАТО, налазила и групација бродова Ратне морнарице Русије.

Извештај о несхватљивим грешкама у раду електронских система одмах је послат у војну команду САД.

Медији спекулишу да је Русија испробавала непознато оружје, које непријатељу онемогућава да одржава курс пловидбе бродова и које омета навигацију и даје погрешне податке о бродовима који се налазе у близини.

Да све буде још страшније, наводе војни сксперти, од сада ће и пилоти НАТО морати да буду веома опрезни током летова, јер њихови навигациони системи ГПС могу да их одведу негде сасвим другдје од места на које су намеравали да дођу ради извршења борбених задатака или обуке.

Такође ће морати да пазе и кад буду лансирали ракете јер се исти системи користе и за њихово навођење…

Извор: Vaseljenska.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

јануар 2018.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031