loading...
Србија

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ У ПОСЕТИ СРБИМА НА КиМ: Вучић спречио Шиптаре из РОСУ да уђу на север!

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић спречио је спровођење пакленог плана за распоређивање злогласних шиптарских специјалаца из јединице РОСУ на северу Косова, сазнаје Информер

 

Како кажу наши извори, власти у Приштини су као услов за ‘одобрење’ сутрашње Вучићеве посете Косову и Метохији поставили захтев да га на северу обезбеђује РОСУ!

– Тврдили су да једино специјалци из Приштине могу да гарантују безбедност председнику Вучићу и поручили да му неће дати ‘дозволу’ за улазак у покрајину ако РОСУ не дође на север. Када је чуо за то, Вучић је поручио да га никаква дозвола и одобрење не занимају и да ће он, ако треба, у покрајину ући преко алтернативних праваца. Рекао је: Не могу ме никако спречити да дођем на Косово – преноси

извор Информера из Председништва. Према његовим речима, када су видели да је Вучић озбиљан и да не може бити никаквог компромиса око распоређивања РОСУ на северу, у Приштини су попустили и одустали. Ипак, поручили су да ће своје специјалце распоредити на јужном крају моста у Косовској Митровици.

Косовска полиција саопштила је вечерас да неће применити посебне безбедносне мере током сутрашњег боравка председника Србије Александра Вучића на Косову и Метохији. Портпарол косовске полиције Баки Кељани рекао је за Радио Слободна Европа да полиција припрема оперативни план безбедности какав је предвиђен и за све друге случајеве “посета делегација страних држава”.

Почетак посете у манастиру Бањска

Како је најављено, председник Србије обићи ће, на почетку посете, манастир Бањска, а затим, са српским званичницима са КиМ, и Технички факултет у Косовској Митровици.

Након тога председеник Србије Александар Вучић разговараће са грађанима у Дому културе у Лапљем Селу, које се налази недалеко од Приштине.

Председник Србије одлази на Косово и Метохију у тешком тренутку, након убиства српског политичара из Косовске Митровице Оливера Ивановића, што је, по општој оцени, увелико узнемирило Србе, који су забринути за безбедност и даља дешавања у јужној српској покрајини.

Небојша Стефановић: Тешка и ризична посета, безбедносни изазов

То је увек тешка, ризична посета и велики безбедносни изазов, али се са њим о тој теми не може разговарати, нити се може од те намере одвратити, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

– Убиство Оливера Ивановића оставља простора за сумњу ко је све могао да учествује и чини ту посету веома сложеном. Али, са Вучићем се о тој теми не може разговарати, од те намере га никако не можемо одвратити, он не размишља да ли је његова лична безбедност угрожена- рекао је Стефановић.

Председник Вучић на Косову ће разговарати са људима, каже Стефановић, хоће да чује шта њих тренутно највише оптерећује и жели да својим присуством, не само унесе мир, већ и неку врсту уверења да ти људи нису заборављени.

 

Извор: Informer.rs

loading...