loading...
Свет Србија

ПРИЗНАЊЕ АМЕРИЧКОГ ПИЛОТА О БОМБАРДОВАЊУ СРБИЈЕ: Да су српски авиони били исправни, не бих се жив вратио кући!

НАТО агресија (Фото: Јутјуб)

Да су ваши авиони те 1999. године били исправни, мало ко би се од нас у Америку вратио жив, признао је амерички војни пилот у разговору са српским студентом којег је сасвим случајно упознао у САД

Српски студент Миленко Гордић био је недавно на пропутовању Сједињеним Америчким Државама и сасвим случајно у Санта Феу упознао пилота педесетих година.

Када му је рекао одакле долази, чуо је причу коју ће добро памтити читавог живота.

То је поделио са корисницима друштвене мреже Facebook, и то на дан када је почела НАТО агресија на Србију. Прочитајте:

Знате како уобичајен разговор тече, одакле си, ко си итд. Одговорих да сам из Србије. Рекао бих да сам у том тренутку видео узнемирен поглед у том човеку, рече знам где је Србија, питах га да ли је био у Србији одговори да јесте.

У првом тренутку ми би драго све док нисам чуо са којом намером или боље рећи задатком је долазио – “Био сам тамо у рату 1999-те године, ја сам пилот.”

У секунди ме је таква језа прошла након тог његовог одговора да не знам како да опишем тај гадан осећај. Како су ми пролазиле слике порушене Србије и изгинулих људи кроз главу тако су се излиле емоције туге и јада као уље на ватру из чега је још више пламсао бес, а он је наставио и даље да прича…

– Момче! Рат је најгора ствар на свету. Отворено ти кажем нема дана да се не сетим величине неправде према вашим пилотима од стране прво ваше државе Србије, а онда и од нас који смо нападали немоћне људе са везаним очима.

То је било наше наређење које је свако морао извршити, иако су неки од нас тешког срца полетали баш због те неправде.”

– Ваша држава 1999. године није имала ниједан исправан борбени авион. Има нас разних, међу својим колегама имам оних који су се много плашили ваших мигова без обзира што су знали да су покварени, па све до оних који су толико дрски и безобразни да су знали да се хвале како су их обарали.

Али и ја и моје колеге знамо да су ваши мигови били исправни редак би био тај који би се у Америку вратио жив- пренео је Миленко речи овог пилота

Извор: Mondo