Русија Србија

„РУСКИ ОДГОВОР“ ВУЧИЋУ: Руски медији брутално о Вучићу и Косову (ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО)

На каналу Цариград, у емисији „Руски одговор“ говорило се о опасности да ће руководство Србије на челу са председником Александром Вучићем пристати на признање сецесије Косова и Метохије.

 

Током последње деценије у српском друштву се појавило дубоко противречје везано за решење кризе на КиМ и сада избија на површину.

„На ово је упозорила патриотска Демократска странка Србије, која сумња да ће председник предати Косово, које је за цео српски народ света земља“, истиче ова руска телевизија.

У апелу за очување Косова и Метохије, који су потписали многи представници српске јавности помиње се бојазан за будућност тог региона, који је насилно отргнут од државе.

„Будући нараштаји неће бити најсрећнији ако им у наслеђе ово питање оставимо нерешено, али ће бити најнесрећнији ако и себе и њих заувек осрамотимо, одричући се Косова и Метохије, своје части и свог Јерусалима.

То никад није учинио ни један народ. Пристајући на такав преседан Србија би смртно ранила себе и ударила срамни жиг на лице Срба, свих и свуда“, изјавила је ДСС.

,,Самоубиство“ је најбољи опис за могуће признање Косова од стране Београда. У једном интервјуу Вучић није искључио могућност да Србија неће спречавати да Косово добије столицу у УН.

На председника Србије се врши огроман притисак. С једне стране запад захтева признање независности Косова и Метохије, с друге стране српски народ му неће опростити такав корак, и можда ће бити покренуто питање импичмента, а нијесу искључени ни масовни протести или чак државни преврат.

Јасну позицију о овом питању има Српска православна црква. Један од потписника апела, митрополит црногорско – приморски Амфилохије, уверен је да Србију гурају да иде истим путем као и Црна Гора, која је недавно била насилно увучена у НАТО.

„Зна се какав је став тих, који су наши главни непријатељи, НАТО пакта и Америке, и према Црној Гори и према Србији.“

Успели су од власти у Црној Гори да добију да се она одрекне изворне Црне Горе.

То сада траже и од Србије и Вучића. И како је, нажалост, кренуо Вучић са својим комбинацијама, то неповерење које влада условило је апел“, јасан је став митрополита Амфилохија.

Србија је заиста окружена непријатељима. Са свих страна су НАТО државе које су на мапи обележене плавом бојом.

Тв Цариград подсећа гледаоце да је то организација која је пре 19 година бомбардовала Београд, али и Црну Гору, чије је руководство прошле године претворило тај бивши део Југославије у 29. члана НАТО савеза

Вучић је током целе своје политичке каријере покушавао да балансира између запада с једне, и српског народа и Русије с друге стране.

У последње време, притисак на Београд у вези КиМ се приметно појачао и постоји могућност тога, да ће се Вучић предати.

И ту, као и увек, напомиње ова руска телевизија да сви гледају у Москву. Да ли ће се Русија борити за Косово и да ли ће српско руководство да изврши цивилизацијско самоубиство.

Све зависи од тога како ће одреаговати српски народ.

 

Извор: ИН4С