Србија

СРБИЈА УДАРИЛА ШАМАР ХРВАТИМА У ЕУ: Хрватска је БРУТАЛНО УБИЈАЛА СРБЕ у ОЛУЈИ и Европа то МОРА да осуди!

Хрватска сваког 5. августа у Книну слави највеће етничко чишћење у Европи после Другог светског рата а не успостављање мира, слободе и демократије, каже се у иницијативи Европском парламенту

Председник Коалиције удружења избеглица Миодраг Линта апелово је на председника Европског парламента Мартина Шулца да подржи иницијативу да Европски парламент усвоји Резолуцију којом би се осудили злочини хрватских оружаних снага над српским цивилима и заробљеницима у акцији “Олуја”.
– Резолуцијом треба осудити и порицање злочин против Срба, тражити од Хрватске да престане славити злочиначку акцију ‘Олуја’ као државни празник и да коначно процесуира све ратне злочинце без обзира на националну и верску припадност – навео је Линта у писаном саопштењу.
Он је истакао да Хрватска сваког 5. августа у Книну слави највеће етничко чишћење у Европи после Другог светског рата а не успостављање мира, слободе и демократије и осудио одлуку заменика градоначелника Книна Жељка Џепине да учествује у раду Организационог одбора за обележавање “Олује”, као и најаву да присуствује централној прослави у Книну ове године.

* 250 хиљада људи напустило је Хрватску у року 24 сата

Loading...

* 1.852 особе убијене су и нестале у “Олуји”

* 930 жртава до сада је сахрањено

* 922 лица цоде се у категорији несталих

Извор: Telegraf.rs
Loading...
loading...
loading...