Србија

ШОК ОТКРИЋЕ! НЕКАДАШЊИ ШЕФ ОБЕЗБЕЂЕЊА ГЕНЕРАЛА ТВРДИ: Аркан шамарао Младићеве војнике! ШИШАО ИХ НА ЋЕЛАВО!

Жељко Ражнатовић Аркан, некадашњи командант паравојне формације Српска добровољачка гарда, која је учествовала у рату у БиХ, шамарао је и шишао на ћелаво војнике који су били под командом Ратка Младића.

 

Ово је потврдио Бранислав Пухало, некадашњи шеф обезбеђења генерала Ратка Младића, у „Ћирилици“ на ТВ Хепи. Пухало је казао да је Аркан више пута долазио у Бијељину и Зворник, да се с Младићем није сусретао, те да је ратни командант Војске РС „вазда био противник те паравојске“.

КАД СУ УХАПСИЛИ СЛОБУ, РЕКАО САМ МЛАДИЋУ ДА БЕЖИ

Пухало је казао и да је до 2002. био шеф Младићевог обезбеђења. Када је ухапшен Милошевић, отишао је код Младића и рекао му да би требало да напусти место становања:

– Послушао нас је. Са неколико аута смо кренули, мењали смо аутомобиле да бисмо заварали траг, у једном тренутку је он прешао у други ауто и отишао у непознатом правцу.

Није подносио паравојску

– Они су хтели да ратују кад хоће, да кажу: „Данас је светац, ја не ратујем“, све мимо војничких правила – описао је Пухало „начин ратовања“ паравојних формација. На констатацију новинара да је Младића погодило када су у Санском Мосту, усред операције „Олуја“, Аркан и његови шамарали генералове војнике, те да он то није могао да поднесе, Пухало је потврдио:

– Младић то није могао да поднесе. То се дешавало. Они су шамарали, шишали на ћелаво и онда је Ратко наредио да се Аркан протера и да не борави на територији Крајине. Међутим, десило се нешто друго. Ми смо обилазили једну бригаду којом је командовао Перо Чолић, који је касније постао начелник Генералштаба, на потезу према Кључу, и после два-три дана ми поново прођемо туда и они на истом месту.

Ратко пита: „Шта радиш овде, што не идеш са војском напред?“, а он каже да не може да трпи ватру, ово-оно… „Где је Аркан“, пита Младић, а овај каже: „Он је 15 километара испред.“ „Е, у праву је Аркан што вас шиша…“ Пухало се осврнуо и на смрт Младићеве ћерке Ане и, како наводи, верује да она није извршила самоубиство, већ да су је убиле стране службе. Он каже и да генерал никога није окривио за смрт ћерке.

– Није он именовао никога. Мислим да су то урадиле неке стране обавештајне службе – казао је он, а приче које су се недавно појавиле, да је Аркан убио Младићеву ћерку, прокоментарисао је речима: – Ја о томе не могу да коментаришем, а чисто сумњам да је Аркан то урадио.

Породична трагедија

И сам Пухало је преживео тешку породичну трагедију. Супруга (33) и син (3) нађени су 29. новембра 1994. утопљени у Чукаричком рукавцу са траговима насиља. Починиоци никада нису откривени, иако су истрагу водиле и војска и цивилна полиција.

На констатацију новинара да се причало да су његову супругу и сина убили муслимански терористи убачени у Београд, Пухало је казао да је и сам чуо те приче, али да то није доказано. – Али вероватно јесу неке службе урадиле то – казао је он, као и да и даље истражује шта се десило његовој породици, те да мисли да ће се једног дана открити све.

МЛАДИЋ У РАТУ НИЈЕ НОСИО НИ ПИШТОЉ

Сребреница је, каже Пухало, узета без много напора. Били смо у центру града, у штабу у ком је био Насер Орић, и одатле покупили сву документацију – за сва њихова силовања, убиства, они су све записивали. Орић је упадао у српска села, лично убијао, одсецао главе – казао је Пухало и додао да Младић као командант није носио ни пиштољ.

– Он није опалио ни метак у рату. Ја сам носио „хеклер“ и пушку, кад је (Младић) улазио у Сребреницу, дао сам му „хеклер“ да не буде да је ушао ненаоружан – навео је он.

 

Извор: Kurir.rs