Издвајамо Србија

АКО ДИКОВИЋ НЕ МОЖЕ У САД, НИ АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛИ НЕЋЕ МОЋИ У СРБИЈУ! Српска војска неће дозволити понижавање!

Генерал Диковић (Фото: Јутјуб)

Због ускраћивања визе за пут у САД генералу Диковићу Воска Србије спрема реципрочне мере. То значи да би неком од америчких генерала који желе да дођу у нашу земљу то могло бити ускраћено. Српска армија ни по коју цену неће дозволити да је понижавају, па макар то стизало од једне од најмоћнијих армија и држава на свету

ОВО ЈЕ САМО ОН МОГАО: Аркан је пред камерама Скај њуза извадио део обореног Ф117 а онда послао бруталну поруку Клинтону! 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да Восјка Србије спрема реципрочне мере потврдио је и војни експерт Мирослав Лазански.

Он каже да би Србије могла да смањи ту врсту сусрета са америчким званичницима.

ДАЧИЋ ИЗЈАВОМ ШОКИРАО СВЕ И РАЗБЕСНЕО ЗАПАДНЕ АМБАСАДОРЕ: Први српски политичар на власти који је ОВО ИЗГОВОРИО! 

– Видећемо у којем правцу ће се ствари даље одвијати. Ово што су урадили Љубиши Диковићу, не може остати без одговора српске стране, у смислу да и ми било којој америчкој војној делегацији која жели да дође у Србију, можемо да кажемо, не можете да уђете – јасан је Лазански.

НАЈОПАСНИЈА ПУТИНОВА ПРЕТЊА ИКАДА: Европа је платила цену, ви сте се извукли, али ИГРА ТЕК ПОЧИЊЕ!

Амбасада САД у Београду, подсетимо, одбила је да изда визу начелнику Генералштаба Љубиши Диковићу.

Београдски медији тврде да су Американци позвали Диковића да одржи војна предавања у САД, али су потом одбили да му издају визу због тога што је, како наводе, присуствовао руско-белоруској војној вежби у септембру прошле године.

ГАВРИЋ У ПИСМУ ОТКРИО: Нисам убио Аркана, Милошевић је наручио убиство јер га се ПЛАШИО! (ВИДЕО)

Мирослав Лазански каже да није сигуран да је то прави разлог неиздавања визе, али да је свакако реч о притиску на генерала Диковића као начелника Генералштаба.

Можда је то порука због невладиних организација које стално имају притужбе на његово понашање у време рата на Косову и Метохији, каже Лазански.

БРИСЕЛ РАЗОЧАРАО ЕВРОУНИЈАТЕ: Србија неће у ЕУ ни 2025!?

Он открива какво је објашњење добило Министарство одбране Србије због неиздавања путног одобрења првом официру српске војске.

– Кад је Министарство одбране службено питало Амбасаду САД о чему се ради, они су рекли да је то став конзуларног одељења. То је такође једна врста лицемерја. Нико не може да ми каже да то одељење самостално доноси одлуке мимо Стејт департмента или Амбасаде. Они су се тако ‘извукли’, то остаје као једна врста сазнања уз оно што доживљавамо. И Ивицу Дачића као министра спољних послова, када је ишао на састанак у Вашингтон, практично су свукли и изули из ципела на аеродрому, то нам говори како нас Американци третирају – јасан је Лазански.

ЉУБЉАНА ШОКИРАЛА ЗЛОЧИНЦЕ: Косовском председнику и сарадн

Он додаје да у овој ситуацији Србија мора да покаже достојанство, а пре свега да поштује саму себе, без обзира на економску или војну моћ, јер нас у супротном неће поштовати ни друга страна.

– Према мојим сазнањима, Министарство одбране ће на неки начин поступити реципрочно, каже Лазански.

– Њима нису потребне визе, али можемо им то показати на други начин. Била би то нека врста шизофреније, да дође нека америчка војна делегација у Србију, а наш начелник Генералштаба није добио визу за Америку – оцењује Лазански.

Он ипак не верује да би због ускраћивања визе за пут у САД генералу Диковићу могло да дође до отказивања договорених заједничких војних вежби са НАТО.

– Не треба мешати ову врсту сарадње и посете америчких војних званичника Београду. Уколико, рецимо, жели да дође неки амерички генерал у посету Србији у оквиру сарадње с Националном гардом Охаја, ми једноставно можемо да му кажемо да се за то нису стекли услови. Ако не покажете неку врсту реципроцитета, онда сте нула у међународним односима – подвлачи Лазански.

На крају, Лазански каже да је, ако је спорно Диковићево присуство на војној вежби Русије и Белорусије у септембру прошле године, важно рећи да су тој вежби присуствовали и амерички војни посматрачи.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com