Издвајамо Србија

АНТЕ ПАВЕЛИЋ НИЈЕ МРЗЕО СРБЕ: Ћерка усташког поглавника пред смрт открила највећу очеву тајну

Павелићева ћерка је до последњег дана остала при ставу да њен отац није био ратни злочинац. Она је своју исповест испричала у камеру хрватског режисера Јакова Седлара, али под условом да буде објављена тек након њене смрти

Вишња Павелић, ћерка усташког поглавника Анте Павелића, испричала је у животној исповести пред смрт да њен отац није имао ништа против Срба и Србије и да га нису убили југословенски агенти, већ непријатељи у католичкој цркви.

Она је своју исповест испричала у камеру хрватског режисера Јакова Седлара, али под условом да буде објављена тек кад умре. Тако је „Глобус“ дошао до приче.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Павелићева је до последњег дана остала при ставу да њен отац није био ратни злочинац.

– Мој отац против Јевреја и православаца није имао ништа, примао их је и у војску. Лично против Србије није имао ништа. А, црква је увек била против њега – тврдила је Вишња Павелић.

По њеним речима, управо су делови католичке цркве одговорни за ликвидацију усташког поглавника.

– Када у аргентинској револуцији неки наши нису успели да се реше тате, онда су организовали атентат. То је клерикална струја, хрватска. Поп Драгановић и фратри који су имали у Буенос Ајресу своје седиште и своје новине. После (рањавања и) операције имао је проблеме са ногама, мало по мало компликације су се шириле, па је умро – верзија је у коју је веровала Вишња Павелић.

За све године после бекства из Хрватске по завршетку Другог светског рата, Павелићева је само једном била у Хрватској, али је рекла да њен отац не би био задовољан данашњом државом – због Босне!

Извор: Telegraf.rs