Издвајамо Свет

БЕЗ МИЛОСТИ: Руски специјалци ликвидирали терористе који су напали базу Хмејмим на западу Идлиба! (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Министарство одбране РФ саопштило: „Када су се терористи вратили у камп (уз западну границу провинције Идлиб) и спремали се да поседају у минибус, цела група је уништена високопрецизним пројектилом Краснопољ“

Руски командоси уништили су у сиријској провинцији диверзантску групу која је 31. децембра минобацачима гађала авио-базу Хмејмим.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министарство одбране РФ поводом те специјалне операције је саопштило:

У њеној завршној етапи је било установљено да се група налази уз западну границу провинције Идлиб… Када су се терористи вратили у тај свој камп и спремали се да поседају у минибус – цела група је била уништена високопрецизним пројектилом Краснопољ“.

Руски војни врх је још само открио да је у „специјалну операцију“ укључио „све снаге и средства“ своје обавештајне службе која у Сирији има „више нивоа“.

Краснопољ је дириговани пројектил калибра 152-милиметра са системом за ласерско навођење на циљ 3ОФ39.

Могуће је и сателитско, што се и догодило у случају ове диверзантске групе. Један или више (није прецизирано колико), испалила је хаубица Д-20 или Коалиција-СВ. Вероватноћа погађања тачно у мету је око 90 одсто.

Краснопољ служи првенствено за уништавање оклопне технике и фортификација, а мете погађа из првог покушаја јер има и сателитско навођење на циљ.

Домет му је до 30 километара.

 

 

Извор: Факти.орг