Свет

Британски медији у шоку после БРУТАЛНЕ ШАМАРЧИНЕ коју је њихов министар одбране ДОБИО ОД РУСА!

Москва је исмејала британског министра одбране Гевина Вилијемсона због његових изјава да би Русија могла да изазове смрт „хиљада и хиљада и хиљада“ људи у Британији наношењем штете инфраструктури земље, јавља ББЦ

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вилијемсон је за Дејли телеграф изјавио да Русија шпијунира објекте британског снабдевања енергијом, које би, ако би било прекинуто, могло изазвати „тотални хаос“ у држави.

Портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков рекао је тим поводом да је Вилијемсон „изгубио контролу над разумом“.

– Ти коментари су вредни скеча Монтија Пајтона – додао је Конашенков.

Он је оптужио Вилијемсона да покушава да уплаши британску јавност у настојању да добије више новца за оружане снаге.

ББЦ подсећа да Британија има четири енергетске конекције за струју, са континенталном Европом, као и још четири за гас.

Вилијемсом, који је у новембру постао министар одбране, изјавио је да Русија надгледа те објекте и да је спремна да предузме акцију коју би „свака земља сматрала потпуно неприхватљивом“.

– Руски план неће бити да се десантним чамцима појаве на плажама Скарбороуа или Брајтона – рекао је Вилијемсон у интервјуу и додао:

– Они ће размишљати овако: Како можемо да Британцима нанесемо толико патње? Нанесимо штету њеној привреди, уништимо њену инфраструктуру, изазовимо тиме смрт хиљада и хиљада и хиљада људи, али у ствари имајмо елементе за стварање тоталног хаоса у земљи.

– То је „права претња“ – додао је он.

Одговарајући на те коментаре, Конашенков је рекао да Вилијемсононов „морбидан страх“ од руских активности као да потиче из дечијих стрипова или неке епизоде „Летећег циркуса Монтија Пајтона“.

– Изгледа да је, у својој жестокој борби за новац у буџету за одбрану, британски министар одбране изгубио осећај за границе здравог разума – рекао је Конашенков и додао:

– За његову информацију, сви подаци у вези са локацијама британских електрана и гасовода су тајна као што су, на пример, фотографије и локације Вестминстерске опатије или Биг Бена.

До изјаве Вилијемсона долази након што је раније ове недеље шеф британског Националног центра за сајбер безбедност, Киран Мартин, изјавио да је Русија протеклих година већ изводила нападе на британске медије, телекомуникације и енергетски сектор.

Шеф британске армије сер Ник Картер упозорио је да се Велика Британија бори да се носи са Русијом.

Министарство одбране је под притиском да избегне кресања буџета, наводи ББЦ.

Вилијемсону је већ раније речено да би могло доћи до револта у редовима Конзервативне странке због смањења људства британске војске и капацитета морнарице, и сугерисано му је да тражи већа средства.

 

Извор: Tanjug