Србија

ВОЈСКА НА ОПРЕЗУ: Безбедност на Косову и Метохији може бити угрожена!

Министар одбране Александар Вулин истиче да ће војска сачувати мир

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Генерал-потпуковник Милосав Симовић, командант Копнене војске, истакао је да је актуелна безбедносна ситуација у Копненој зони безбедности стабилна.

– Припадници Копнене војске извршавају редовне задатке ангажовањем патрола, заседа и осматрачница. Добро сарађују са локалним становништвом. У контакту су и са Кфором, реализују заједничке активности и патроле – рекао је генерал-потпуковник Симовић.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић истакао је важност размене информација са Кфором.

– Важно је нагласити да су нам размене информација са Кфором, као субјектом обезбеђења, одговорним за мир у јужној српској покрајини, свакодневне и у петак сам разговорао са командантом Кфора и дошао до одређених информација да у Копненој зони безбедности може доћи до угрожавања безбедности, као и на простору Косова и Метохије. Срећом за сада је све мирно и стабилно и сигуран сам да су снаге Кфора предузеле све мере и да ће тако остати – рекао је генерал Диковић.

Министар одбране Александар Вулин истиче да ће војска сачувати мир.

– Нема помоћи, нема инвестиција, нема развоја уколико немате сигурност, стабилност и мир. Припадници Војске Србије ће чувати и сачувати мир као што су га чували и свих ових година – рекао је Вулин.

На питање о могућим угрожавањима безбедности на Косову и Метохији током божићних празника, министар Вулин је рекао да информације које добију од Кфора проверавају и да се чини све да се евентуално насиље препозна и спречи.

 

Извор: Telegraf.rs/RTS