Србија

ВУЛИН: Српски патријарх трпи најгоре увреде јер НЕ МРЗИ ВУЧИЋА!

Фото: Јутјуб

Министар одбране Александар Вулин, гостујући на телевизији Пинк захвалио је патријарху Иринеју на изјави којом се захваљује Богу на постојању Александра Вучића

 Хвала му пре свега на храбрости јер сви знамо шта га сада чека. Он је изнео своје мишљење, на шта је имао право. У овој земљи имате право да мрзите и кунете Вучића, а ако кажете нешто добро, претрпећете најгоре увреде – каже Вулин.

Изјава митрополита Амфилохија, како је подсетио, наишла је на тајац и тишину јавности. С друге стране став пратријарха Иринеја дочекан је на нож.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Никада се оволико ружних речи на рачун српског патријарха није изговорило у Србији. А зашто? Зато што је рекао своје мишљење о првом човеку Србије. Амфилохије није доживео овакву мржњу. Они који су ћутали док је Амфилохије бацао клетве, сада бацају клетве на српског патријарха. То је недопустиво – рекао је министар.

У Србији постоји само једна разделница – мржња према Вучићу, каже министар, и додаје да је свако добар и прихватљив онолико колико јако и интензивно мрзи председника.

– Амфилохија су ти исти нападали када је износио своје ставове о другим стварима, а сада када вређа Вучића, он је тим истим људима борац за слободу. До јуче су га мрзели, сада га обожавају – каже министар Вулин.

Министар је додао да је велика част председнику да има поштовање српског патријарха и да се то дешава ретко у историји.

– Када патријарх каже овако нешто, ставља вас у историју. Зато мора да престане политика мржње, да престану да га исмевају због изношења свог става – каже министар.

Извор: Pink.rs