Издвајамо Србија

ВУЧИЋ: ЕУ очекује од Србије правно обавезујући документ са Приштином, па бисмо могли да постанемо чланица

Председник Србије Александар Вучић је рекао да ЕУ очекује од Србије правно обавезујући документ са Приштином, после којег бисмо могли да постанемо чланица ЕУ.

Вучић је пренео да му је то рекао и председник Европског парламента Антонио Тајани, са којим се састао у Београду, и додао да су разговарали о многим питањима, између осталог и о регионалној стабилности, питању владавине права…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тајани је то потврдио на заједничкој прес-конференцији и прецизирао да споразум треба да буде потписан пред формално учлањење Србије у ЕУ.

Вучић је захвалио председнику Европског парламента на поштовању Србије и српског народа и на томе што је добро упознао и Србију и Западни Балкан.

„Да је Европска унија имала више таквих људи, који на тај начин поштују српски народ, уверен сам да бисмо и ми били много вреднији и имали боље резултате“, рекао је Вучић на прес-конференцији након сусрета и разговора с Тајанијем.

Како је навео, лично је почаствован због посете Тајанија, „човека који на сваком месту показује изузетно знање не само о Србији, већ и о Западном Балкану и уопште Балкану“.

“Хвала и за подршку Србији на њеном путу ка ЕУ. Високо ценимо чињеницу да ЕП, као директно изабрано законодавно тело које педставља 400 милиона људи, препознаје важност проширења ЕУ на Западни Балкан”, рекао је Вучић.

Вучић је претходно изјавио да је прихватио позив хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић да посети Загреб.

 

 

Извор: Тањуг