Србија

ВУЧИЋ: Напади на серију „Немањићи“ су глупи, па шта ако причају „бре“

Председник Србије Александар Вучић у божићном разговору за Курир отворено је истакао своје мишљење о актуелној серији „Немањићи“ која је већ после прве епизоде подигла праву буру и изазвала опречне ставове.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

И док су бројни који указују на историјске и друге пропусте, председник Вучић истиче да му је, пре свега, драго што се неки људи боре да нешто направе.

„Погледао сам 15 минута, не дуже. Срећан сам што неко ради серију „Немањићи“. Нисам ни на који начин учествовао у томе, никога не познајем, никаквих мојих заслуга у томе нема, нити кривице, али хоћу да станем у одбрану људи који су се трудили и борили да нешто направе. Сећам се када су људи радили „Бој на Косову“, били су жестоко нападнути, а ми га и данас гледамо као најбољи филм о 1389.

Неко је покушао да направи нешто, има једна глупа примедба коју сам приметио – а како је Немања могао да говори „петља“, „бре“… То је много глупа примедба. Ако би се заиста говорило како је Немања причао 1196. године, не бисте разумели ништа, јер би ту више било старословенског него језика који би ико у Србији разумео“, истакао је он.

 

Извор: Kurir.rs