Издвајамо Србија

Вучић од Тачија затражио укључење српских органа у истрагу убиства

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас по подне са Хашимом Тачијем и затражио од њега да прихвате учешће српских државних органа у спровођену истраге о убиству Оливера Ивановића.

Вучић и Тачи су се сагласили да је дијалог Срба и Албанаца, као и заједнички рад на смиривању и стабилизацији прилика на Косову и Метохији, од кључног значаја за обе стране.

Хашим Тачи (фото:ЈуТјуб)
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је вечерас телефоном са председником привремених институција Приштине, Хашимом Тачијем, наведено је у саопштењу кабинета председника.

„Двојица саговорника сагласила су се да је дијалог Срба и Албанаца, као и заједнички рад на смиривању и стабилизацији прилика на Косову и Метохији, од кључног значаја за обе стране.“

Такође, Вучић и Тачи разговарали су о убиству Оливера Ивановића, и заједнички изразили жаљење и сложили се да је откривање и привођење правди починилаца тог ужасног кривичног дела од кључног значаја за очување мира и поверења међу људима.

Председник Вучић, још једном, затражио је од Тачија да прихвате учешће српских државних органа у провођењу истраге о убиству Ивановића, како би тај гнусни злочин у најкраћем могућем року био разрешен, речено је у саопштењу.

 

Извор: Тањуг