Издвајамо Србија

ВУЧИЋ ПОРУЧИО СРБИМА НА КОСОВУ: Да вас не лажем, овде инвеститори неће доћи

Лапље — Председник Александар Вуцић изјавио је у Лапљем селу, код Приштине, да је улагање у привреду на Косову и Метохији и запошљавање Срба од приоритетног значаја

Он је рекао и да је Србија спремна да понуди све могуће погоднопсти како би српски инвеститори улагали у покрајину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Можемо и да субвенционишемо и никакве проблеме им по том питању нећемо правити“, поручио је Вучић у разговору са Србима у Лапљем селу, који су углавном указивали да је за останак Срба у покрајини потребно више посла, школа, лекара…и свега осталог што је потребно за одрживу будућност.

Како је рекао, „ови из Приштине се с времена на време иживљавају са тим, пошто би да покажу да су држава на сваком месту, па, када треба један коверат да само залепе, морају да ставе 22 печата и не знам чега, и још 13 маркица оваквих и онаквих..“.

Нема проблема, ставите свих тих 13 маркица, 70 печата, уколико ће та српска фитрма да запосли неке Србе на КиМ“ рекао је Вучић.

Наш је посао, каже, да донесемо подзаконски правни акт којим ће моћи да се привредницима каже да уложе онолико колико би им се дало за запошљавање у централној Србији, по радном месту, а иде се и до 50 одсто укупне инвестиције…

Он је додао да постоји спремност и за додатне погодности, уколико се та инвестиција буде отварала на КиМ.

Зато нам је потребно и даље јачање српске привреде и морамо да јачамо домаће привреднике и бизнис сектор.

Што се посла тиче, неће, како је рекао, нико из Немачке, Аустрије, Швајцарске, нити било ко од наших пријатеља да улаже овде, докле год имамо нерешене односе, нерешен статус и све друго.

„Не долазе они у несигуран амбијент, другачије је него са централном Србијом, у централну Србију хоће да дођу, овде неће да дођу и да вас ја не лажем да вам кажем да ће, кад будем разговарао са Си Ђинпингом или са Ангелом Меркел, да дође инвеститор у Шилово или Ранилуг. Неће“, рекао је Вучић.

Неће, каже, зато што је нерешен статус Косова, не знају коме се обраћају или имају другачији став од онога какав имамо ми или имају другачији став од оног какав има влада у Приштини.

„И зато сам толико времена инсистирао да покушамо да пронађемо било какво компромисно решење, и од тога нећу одустајати. Зато што сви постају таоци наше, нехрабрости и неодлучности“, рекао је српски председник.

Али, оно што можемо то је да додатно субвенционишемо и посебне уредбе да направимо за улагање српских бизнисмена, поновио је.

Вучић је рекао Србима и да кажу шта им и где треба од инфраструктуре, а држава ће им, каже, помоћи.

 

 

Извор: Тањуг