Свет Србија

ГАЗДА ФЕЈСБУКА ПРЕЛОМИО: Цео свет ће ПРОЋИ КАО СРБИЈА!

Фејсбук ће ускоро на глобалном нивоу променити начин приказивања вести чиме ће умногоме отежати рад предузећима, брендовима и медијима. Србија је већ неколико месеци део експерименталног пројекта који обухвата још неколико земаља и већ има раздвојен News и Explore Feed

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уместо постова са страница, наглашаваће се садржај који подстиче разговор између породице и пријатеља, објаснио је извршни директор Марк Закерберг на његовој Фацебоок страници.

Фацебоок је признао да ће се од сада објаве Фацебоок страница мање истицати, а промене ће ступити на снагу у наредним недељама.

– Добили смо повратне информације од наше заједнице да јавни садржај – постоји који промовишу нечији бизнис, брендове и медије – претрпавају личне тренутке који нас доводе до тога да се више зближавамо – написао је и додао да су он и његов тим осећали одговорност јер је Фацебоок првенствено ту зарад добробити човечанства.

Ако се и буде промовисао јавни садржај мораће да има сврху подстицања интеракције у заједници, као што се дешава у јаким групама које дискутују о ТВ програму или спорту.

Још једна опција коју Фацебоок разматра су раздвојени постови за видео, који такође подстичу дискусију.

– С овим променама очекујем да ће се смањити време проведено на Фацебооку и да се сигурно у неком тренутку опасти енгагемент, али такође очекујем да ће проведено време на мрежи бити драгоценије – истакао је.

Подсетимо, раздвајање Неwс Феед-а је већ месецима експериментални пројекат који обухвата Србију, Словачку, Боливију, Гватемалу, Камбоџу и Шри Ланку. На основу овог експеримента тј. његових резултата након завршетка, биће креирани и Неwс Феед других корисника широм света, који за сад немају овако драстично измењен изглед. Промена се најнегативније одразила на власнике страница чији је број импресија на овој друштвеној мрежи опао за чак 66 одсто.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: B92.net