Србија

ДА ЛИ ИХ ЈЕ ПРЕВАРИО? Психијатри који су ЧИТАВ САТ проучавали Зорана Марјановића мораће да понове разговор с њим

Психијатри који су у понедељак вештачили Зорана Марјановића у Централном затвору у Београду задржали су се у разговору с њим сат времена, сазнаје „Блиц“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како незванично сазнајемо од извора блиског истрази, готово је извесно да ће ускоро психијатри поново посетити Марјановића у притвору.

– Они су са Зораном Марјановићем разговарали тачно сат времена. Међутим, то им очигледно није било довољно да донесу закључак о његовом психичком здрављу те се очекује да га наредних дана поново посете како би дошли до правог закључка – прича извор „Блица“.

Према његовим речима, овај разговор водио се иза затворених врата, а Марјановић и вештаци разговарали су о његовом односу са супругом, али и емоцијама с којима се носио пре и након њене смрти.

– Они су посматрали његове покрете, мимику, реакције на помен његове супруге и на основу тога саставиће извештај, који ће доставити Вишем тужилаштву – прича извор „Блица“.

Марјановић је два пута био на полиграфу, а утврђено је и да је за то време био под дејством лекова

С обзиром на то да се Зоран Марјановић често у јавности жалио како има проблеме са душевним стањем након убиства његове супруге, те и да због тога пије лекове за смирење, извор „Блица“ објашњава да ће се овим вештачењем утврдити колики су ти проблеми заиста велики и да ли Марјановић можда има проблем са неком психичком болешћу.

То ће вероватно бити редак случај када се Марјановић сусреће на разговору са психијатрима, а да није под дејством лекова за смирење.

Психијатријско вештачење супруга убијене певачице наложено да би било откривено у каквом је стању он био у време када је Јелена Крсмановић убијена
Како је „Блиц“ писао, психијатријско вештачење Зорана Марјановића наложило је Више јавно тужилаштво након што је саслушало све сведоке у поступку који се води против Марјановића. Тиме би требало да буде утврђено да ли је била искључена или смањена урачунљивост приликом убиства супруге Јелене, за које је осумњичен.

Резултати вештачења указаће на то да ли је у време Јелениног убиства код Марјановића постојала нека душевна болест, привремена душевна заосталост и да ли Марјановић има неке психичке проблеме. Како је за „Блиц“ недуго након хапшења Марјановића казао форензички психолог Милан Костић, у судској пракси се показало да је особа која годину и по дана без задршке јавно прича о смрти своје жене најчешће – психопата.

Он је на основу чињеница, објављених текстова, али и изјава које је годину и по дана за медије давао Зоран Марјановић направио профил његове личности и закључио да је Марјановић нарцисоидан човек.

– Засад може да се каже да је у питању човек који о својим поступцима и понашањима недовољно објективно суди. А када те догађаје приказује другима, настоји да себе по сваку цену заштити – рекао је тада Костић.

Да ли је ово мишљење и стручњака који су вештачили Марјановића, биће познато након што њихово мишљење стигне у Више тужилаштво.

Оптужница питање дана

Како је казао извор „Блица“ упознат са случајем, само је питање дана када ће у тужилаштво стићи и резултати вештачења мобилних телефона чланова породице Марјановић, али и када ће против Зорана бити подигнута оптужница.

 

Извор: Blic.rs