Издвајамо Регион

ДОДИК БЕСАН: Изетбеговић са Ердоганом и Вучићем — озбиљан преседан

Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је данас да је то што у разговорима са председницима Турске и Србије, Реџепом Тајипом Ердоганом и Александром Вучићем, у Истанбулу учествује само члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић „озбиљан преседан, опасан за БиХ“.

Додик наводи да Изетбеговић поново покушава да се представи као представник БиХ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Напомињући да на састанак не одлази председавајући Председништва БиХ, већ само члан, Додик је рекао да такав преседан долази од оних који упорно настоје да се прикажу као бранитељи БиХ, а да се, у ствари, на тај начин урушава суштина институција БиХ и њено постојање.

„Колико сам разумео, то није одлука Председништва БиХ, него је одлука Изетбеговића, евентуално Ердогана. Вучић није тај који може да одређује формат тог састанка. Он је у посети Турској“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци, преноси РТРС.

Коментаришући састанак у Истанбулу, Додик је рекао да РС са Србијом има одличне односе, а да се Турска „овде драматично меша дајући подршку директно Бошњацима“, наводи Фена.

БиХ има колективног шефа државе — трочлано председништво које чине по један изабрани представник бошњачког, српског и хрватског народа. Актуелни председавајући, који се утврђује ротацијом, јесте Драган Човић, представник хрватског народа у БиХ.

 

 

Извор: Тањуг