Издвајамо Србија

ДОДИК: Убиство Ивановића је удар на Србију!

Подржавам став Србије и председника Вучића да понуди безбедне снаге како би се овај случај што пре разрешио, изјавио је за Спутњик председник Републике Српске.

Србија је данас најважнији фактор за стабилизацију региона и несумњиво афирмише политику сарадње и добрих односа. Међутим, убиство Оливера Ивановића може се схватити искључиво као удар на ту исту позицију Србије, на њену стабилност и потпуну дестабилизацију севера Косова и односа који су промовисани као дијалог у оквиру дијалога Београд—Приштина, изјавио је за Спутњик Милорад Додик, председник Републике Српске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Веома ми је жао што се ово десило. Изражавам саучешће породици. Мислио сам да су овакви и слични догађаји иза нас. Апсолутно је неприхватљиво да се на овај начин дешавају политички проблеми. Уверен сам у то да ефикасна правда у овом случају само може да залечи колико-толико ране и подржавам став Србије и председника Вучића да понуди безбедне снаге како би се ово што пре разрешило и како би се на најбољи могући начин то решило“, рекао је Додик.

На питање каква је судбина преговора Београда и Приштине, Додик одговара:

„Србија улаже напоре. Приштина покушава да придобије наклоност Америке и то је нешто што је апсолутно, а дијалог се води у оквиру Европске уније. Констелација је таква да објективно дијалог избегава Приштина. У оваквим околностима једне опште несигурности на Косову, апсолутно се Приштина дисквалифијује као један озбиљни партнер за разговоре било које питање.

Додик напомиње и да Специјални суд за Косово мора да профункционише.

„То је ствар међународних институција, али имајући у виду деловање Хашког трибунала, мислим да је поверење у међународне судске инстанце изгубљено у значајном обиму. У сваком случају, толика опструкција правосудних институција у Приштини говори о томе да имају због чега да се боје“, закључио је председник РС.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com