Издвајамо Русија

ЖЕЛЕЗЊАК: Убиство Оливера Ивановића на Косову је КРВАВА ПРОВОКАЦИЈА!

Убиство српског политичара Оливера Ивановића на Косову је крвава провокација чији је циљ дестабилизација ситуације у покрајини, Србији и на Балкану у целини, рекао је Сергеј Железњак заменик генералног сектретара Јединствене Русије и члан одбора за међународне односе Државне Думе

Према Железњаковим речима, убиство познатог српског политичара има за циљ спречавање унутар-српског дијалога, који је замишљен ради постизања националног консензуса унутар друштва.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Овај крвави политички атентат је покушај напада на читав српски народ- рекао је он.

Железњак захтева да се пронађу и казне како извршиоци тако и налогодавци овог злочина.

– Очигледно да су то учиниле снаге које желе да већ напета ситуација на Косову експлодира дестабилишући све око њега, а пре свих Србију и Балкан- рекао је Сергеј Железњак изразивши саучешће породици и пријатељима Оливера Ивановића.

Посланик Думе је нагласио да ће руска страна заложити за поштовање људских права косовских Срба и братског народа Србије.

Наклоност америчких и европских политичара екстремистима на Косову је неодговорна и криминална политика, која води ка људским жртвама, геноциду и новим оружаним сукобима на Балкану – упозорио је Железњак.

 

 

Извор: er.ru |