Србија

ЗОРАНА УКОПАО МОБИЛНИ?! Завршено вештачење базних станица на месту убиства Јелене Марјановић!

Фото: Јутјуб

Стручњаци доказали да је Зоран Марјановић 2. априла 2016. у време убиства био поред супруге Јелене! Ово ће, поред трагова ДНК и блата, бити кључни доказ против њега на суду

Полиција је ‘вештачењем локације мобилног телефона’ Зорана Марјановића дефинитивно утврдила да се он 2. априла 2016. у време зверског убиства супруге Јелене налазио поред ње! Стручњаци су, на основу анализе података са базних станица, доказали да је Зоран лагао када је тврдио да је у време злочина био са ћерком Јаном око 650 метара удаљен од места убиства.

Резултат овог вештачења, поред трагова ДНК и блата са места злочина, биће кључни доказ на суђењу, кажу наши извори, инспектори који раде на истрази. У полицији, иначе, сви тврде да је против Зорана Марјановића прикупљено довољно чврстих доказа и очекују да ће он бити осуђен за Јеленино убиство (видите оквире).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Медијска хистерија

У медијима су се раније појавиле спекулације да вештачење базних станица мобилне телефоније није готово и да још није ни послато у Више тужилаштво у Београду, али Информеру је у полицији из више извора потврђено да је то вештачење урађено одмах после Јелениног убиства.

– Зоран је на саслушању у полицији 2016. године рекао да је у време убиства са ћерком Јаном био на почетку насипа у Борчи, док је његова супруга џогирала. Према његовим тврдњама, он је био на око 650 метара од места Јелениног убиства. Међутим, вештачењем базних станица мобилне телефоније утврђено је да је сигнал његовог телефона лоциран на само неколико метара од места где је пронађен Јеленин леш, у каналу поред насипа. Осим што та чињеница показује да је Зоран лагао у истрази, она несумњиво потврђује и да је био на месту убиства, дакле да је директно умешан у злочин. Када то укрстите са податком да је на његовим панталонама нађено блато са места злочина и да је његов ДНК нађен на Јеленином лешу, онда је ваљда све јасно… – објашњава наш извор из истраге

Како сазнајемо, полиција је током истраге Јелениног убиства обавила разговор са око 2.000 људи, прикупљени су сви материјални и биолошки трагови и утврђене су прецизне локације мобилних телефона свих чланова породице Марјановић у време Јелениног убиства! Зоранов телефон био је на само неколико метара од места где је нађен њен леш, док су телефони његовог оца Владимира и брата Милоша били у породичној кући у Борчи.

– Случај Јелениног убиства је протеклих 20 месеци имао незапамћену пажњу јавности и полиција је била под великим притиском због тога. У медијима су се појављивале многе неистине и спекулације у вези с овим случајем, због чега је одлучено да се кључни докази против Зорана ипак задрже у строгој тајности. Сви докази које је полиција прикупила по налогу тужилаштва довели су до тога да је против Марјановића 15. септембра, после 17 месеци истраге, подигнута кривична пријава за убиство супруге и он је ухапшен – објашњава наш саговорник.

На другој страни, бивши оперативац Државне безбедности Божидар Спасић каже да вештачење базних станица и мобилних телефона нема велику тежину на суду.

– То вештачење нема пресудан значај, јер је немогуће са великом прецизношћу утврдити где се налазио мобилни телефон Зорана Марјановића у време убиства. То вештачење базних станица може само да помогне полицији у ком смеру да иде, али не може се рећи да је то кључан доказ који би довео до осуђујуће пресуде… – каже Спасић.

Подсетимо, петорица бранилаца Зорана Марјановића од септембра тврде да против Зорана нема чврстих доказа, али су у неколико наврата навели и да у списима предмета, који је њима достављен из тужилаштва, још нема вештачења базних станица.

Ћерка га чекала

Иначе, према наводима наредбе за спровођење истраге, Зоран Марјановић је 2. априла 2016, у периоду између 16.49 и 17.30, оставио ћерку Јану на почетку насипа у Борчи, отрчао у сусрет Јелени, која је насипом џогирала, и убио је. Потом се вратио по Јану, позвао телефоном породицу и пријатеље и рекао им да је Јелена нестала.

Цео злочин је, како пише у списима предмета, трајао 10 минута, колико је Јана била сама поред рампе док јој је отац убијао мајку. Јеленин леш, смрскане главе, пронађен је наредног дана, 3. априла 2016, у каналу поред насипа у Борчи.

Извор: Infomer.rs