Србија

Зоран Марјановић признао психијатрима: Волео сам своју супругу Јелену, имали смо нераскидиву везу!

Зоран Марјановић и даље у притвору

Вештак психијатар је већ посетио Зорана Марјановића у Централном затвору, али комплетно вештачење његове урачунљивости још није завршено.

Како каже извор упућен у случај, Марјановић је обавио само један у низу разговора са вештаком психијатријске струке у којем је причао о дану када је Јелена нестала, о свом односу са Јеленом и осталим члановима породице, али и о односима Јелене и његове породице.

Циљ овог вештачења је да се утврди да ли је осумњичени био урачунљив, у стању смањене урачунљивости или у неурачунљивом стању када се злочин догодио, као и то да ли евентуално пати од неког душевног поремећаја. Да би вештаци дошли до закључка, морају да обаве неколико разговора с њим, један свакако није довољан. Када стручњаци ураде комплетну анализу Зоранове личности, свој закључак и мишљење доставиће Вишем тужилаштву које води истрагу – објашњава саговорник.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се незванично сазнаје, Зоран је на почетку вештачења поновио све оно што је претходних 20 месеци причао у полицији и јавности, а психијатру је рекао да је он волео супругу и да су њих двоје имали нераскидиву везу.

– Зоран је наводно рекао да је Јеленина и његова љубав била велика и да се током заједничког живота малтене нису раздвајали. Да је тако било и тог кобног дана, када је Јелена нестала. Зоран је поново испричао шта се дешавало тог 2. априла и поновио је да је са Јеленом и њиховом ћерком отишао на насип Црвенка, да је Јелена трчала и да је у неком тренутку нестала – испричао је незванично саговорник.

Он је напоменуо и да је Зоран наводно испричао вештацима како је изгледала његова кућа након Јеленине смрти.

– Рекао је да је кућа била језива, пуна плача и туге и да није било лако живети ту, али да је он много храбар човек – каже саговорник и додаје да је Зоран све време током разговора инсистирао на томе да је његова породица неправедно стављена на стуб срама, али да ће њих њихова вера и религија ослободити и спасти, пошто је он православац.

Извор наглашава да је на вештацима задатак да утврде да ли је ова Марјановићева прича, коју је све време од откривања злочина сервирао јавности и надлежним органима, а сада и њима, тачна или је реч о глуми.

Извор: Srbija Danas/ Alo