Издвајамо Србија

ЗОРАН МАРЈАНОВИЋ ПУКАО У ЗАТВОРУ – СТАЛНО ПОНАВЉА ЈЕДНУ РЕЧЕНИЦУ: Они су, нисам ја, ОНИ СУ!

Фото: Јутјуб

Зоран Марјановић, после нових открића о убиству супруге Јелене, постао страшно нервозан. Више пута у ћелији као у бунилу понављао: Они су, нисам ја, они су…

Фотографије са увиђаја убиства Јелене Марјановић које је Информер претходних дана ексклузивно објавио, а које доказују да је певачица највероватније мртва донета и бачена у канал на насипу у Борчи, страшно су узнемириле њеног супруга Зорана, сазнаје Информер.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зоран Марјановић, који је од 15. септембра у затвору и ког полиција и тужилаштво сумњиче да је лично убио Јелену, постао је страшно нервозан када је видео насловне стране Информера (видите слике). Још од прошлог уторка он се, како сазнајемо, понаша другачије него раније – одбија контакт са другим затвореницима и стражарима, слабије једе, често плаче, ћути и гледа у зид, а више пута је као у бунилу, сам за себе, понављао: Нисам ја, они су, нисам ја…

Ко су ти ‘они’?!

Зоран Марјановић одбија да било коме у затвору објасни на шта тачно мисли када изговара ту реченицу, али сасвим је индикативно да је то почео да говори баш када је, на основу фотографија и документације из истраге, постало јасно да је Јелена убијена на неком другом месту, а онда мртва донета и бачена у канал на насипу у Борчи. Ко су то „они“, на кога тачно Зоран мисли када изговара: Нисам ја, они су, нисам ја… за сада остаје тајна.

Вештак Ненад Шипка, директор Центра за форензичка истраживања, који је обавио паралелну истрагу овог злочина, каже да је сада сасвим јасно да је убиство Јелене Марјановић „дуго и пажљиво припреман злочин“ у коме је учествовала група људи. Он је убеђен да Зоран Марјановић управо мисли на њих када изговара да су Јелену убили „они“.

– Докази су сасвим јасни. Још од 1. априла 2016. у периоду после 17.30 часова са Јеленом се нико од чланова породице није чуо. Претпостављамо да је она убијена негде у то време. Наш обдуцент је, на основу свих доступних података, утврдио да је њено тело било у води између три сата и три дана. Када је убијена, верујемо да је преобучена у другу гардеробу и да су јој нокти на рукама очишћени неким абразивним средством, а потом је у некој простирци пребачена до канала и током ноћи ту бачена. Бројни су докази у прилог свим наведеним закључцима… – наводи Шипка.

Истог мишљења је и криминолог Златко Николић, који је убеђен да је Зоран Марјановић, највероватније са саучесницима, убио супругу на другом месту, а да је на насипу у Борчи плански фингирао наводне телефонске разговоре са њом како би имао алиби да ју је звао после њеног наводног нестанка.

– Нисам форензичар и ниједног тренутка нисам спекулисао о том домену, али са криминолошке стране ствари су јасне. Сада сам потпуно сигуран да је убица могао да буде само супруг, јер других доказа нема. Статистика показује да око 80 одсто оваквих убица потом изврши самоубиство, али постоји тај мањи проценат оних који сувише воле себе. Они зато после убиства траже излазну стратегију тако што уништавају доказе и труде се на све начине да се некажњено извуку, као што је овде случај… – објашњава Николић.

Међутим, с друге стране, бивши начелник београдске полиције Марко Ницовић сматра да је мало вероватно да би Јеленин убица толико ризиковао да се, после злочина, позабави уклањањем трагова са њеног леша.

– Пракса је одувек била да се убица што пре реши леша, због опасности од откривања. Што се тиче скинутог лака на ноктима и чисте мајице, могуће је да је то последица вишечасовног боравка у води и утицаја паразита и гљивица… Потпуно је нелогично да се ДНК трагови уклањају варикином, није ми јасно шта је сврха тога. Имао сам случајеве да наилазим на лешеве са одсеченим рукама или спаљеним јагодицама прстију, због прикривања идентитета жртве, али овде то није случај – каже Ницовић.

Он додаје и да не верује да је неко из породице убио Јелену јер их је она све издржавала.

Четири месеца у притвору

Подсетимо, Јеленин муж Зоран Марјановић је 15. септембра 2017, после 17 месеци истраге, ухапшен као главноосумњичени за убиство супруге и још је у притвору.

У наредби за спровођење истраге стоји да је Зоран 2. априла 2016. у поподневним сатима са ћерком Јаном и Јеленом дошао до почетка насипа у Борчи. Јелена је затим отишла да џогира тим насипом, док су је муж и ћерка чекали. У периоду између 16.49 и 17.30 Зоран је, наводно, оставио ћерку Јану на почетку насипа, отрчао у сусрет Јелени и убио је. Потом се вратио по Јану, позвао телефоном породицу и пријатеље и рекао им да је Јелена нестала. Јеленин леш, смрскане главе, пронађен је наредног дана, 3. априла 2016. у каналу поред насипа у Борчи.

Зоранов брат Милош се плаши хапшења

Милош Марјановић, рођени брат Зорана Марјановића, ком је у четвртак увече позлило, па је пребачен у КБЦ Земун, сада се налази у бољем здравственом стању. Према речима наших саговорника, није искључено да је њему позлило због сазнања да се круг око убице Јелене Марјановић стеже.
– Ово му није први пут да му је позлило. Све се чини да се он уплашио хватања убице – навео је наш саговорник.
Милош је, иначе, сличан напад имао и 28. децембра, када је такође примљен у болницу.

 

 

Извор: Информер