Србија

Зоран Марјановић све изненадио: На Божић урадио једну ствар коју нико није очекивао од њега

Фото: Јутјуб

Зоран Марјановић (39) поново се вратио вери и први пут откако је у притвору присуствовао је литургији. Марјановић, који се у јавности представљао као велики верник и православац и који је истицао „да му је вера помогла да преброди тешке тренутке након Јеленине смрти”, за Божић је посетио затворску цркву.

Према његовим речима, Зоран је, као и већина верника православне вероисповести, 7. јануара присуствовао литургији посвећеној рођењу Исуса Христа.
Многи су се изненадили што је он тек сада отишао пред свештеника. Упало је у очи и то што он чак ни на крсну славу није затражио дозволу од управника затвора да у капели запали свећу. Због тога су многи посумњали у његову причу да је религиозан човек, а и у медијима су се појавиле приче да откако је у притвору ниједном није показао жељу да се помоли. Сада када је то најзад учинио, поставља се питање због чега. Неки су се запитали да ли је одлазак на литургију можда чин покајања или је то учинио по угледу на већину, пошто је познато да на Божић малтене сви православци иду у цркву, на литургију или причешће – каже саговорник.
Притвореници који се налазе у Централном затвору могу сваке суботе да иду на редовну службу у капелу. Излазак из ћелије и одлазак на молитву могућ је искључиво ако управнику затвора упуте молбу и ако он то одобри. Уколико добију дозволу да присуствују служби, из ћелије излазе под строгим надзором чувара и они их не испуштају из вида.
Извор: