Србија

ЗОРАН МАРЈАНОВИЋ ЈЕ БИО НА МЕСТУ УБИСТВА: Резултати вештачења мобилних телефона, ДОНОСЕ ПОМАК У ИСТРАЗИ!

Анализа базних станица наводно је показала да су покојна певачица Јелена Марјановић и њен супруг, који је једини осумњичени за злочин, били у непосредној близини 2. априла 2016. између 16.49 и 17.30 сати

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зоран Марјановић био је на месту на ком је 2. априла 2016. монструозно убијена његова супруга, певачица Јелена Марјановић (33).

Како сазнајемо, вештачење и утврђивање локације телефона покојне Јелене и Зорановог мобилног показали су да је њихове бројеве у том тренутку покривала иста базна станица.

Кључан 41 минут

Подсетимо, у наредби Вишег тужилаштва за спровођење истраге против Зорана Марјановића због сумње да је починио убиство наводи се да је време смрти Јелене између 16.49 и 17.30 сати.

Како се сумња, Зоран се у периоду од десетак минута одвојио од ћерке Јане, која је остала на насипу у Црвенки, убио супругу у непосредној близини канала и вратио се код ћерке.

– Анализа базних станица има за циљ да покаже где се ко налазио у тренутку када се злочин догодио. Јелена и Зоран били су на истој базној станици – открива наш извор.

Међутим, он објашњава да овај доказ није довољан сам за себе, јер иста базна станица покрива насип у Црвенки и канал у ком је Јеленино тело пронађено.

– Вештачење још увек није достављено тужилаштву, јер би, у наставку, специјалним истражним техникама требало да се провери и међусобна комуникација осталих чланова породице. Та анализа комуникација, уз исказе и временске одреднице које су окривљени и сведоци дали током саслушања, могла би да доведе до нових помака у истрази – додаје саговорник упознат са поступком.

Он открива да Зоранов телефон није једини мобилни од чланова породице Марјановић који је те вечери лоциран на насипу, али не жели да открива више детаља.

Блато на панталонама

Како је већ писано, осим вештачења мобилних телефона и анализе базних станица, кључни доказ који истражитељи имају против Зорана Марјановића јесте блато на његовим панталонама, које је по саставу исто блату у каналу у ком је тело певачице пронађено дан после пријаве њеног нестанка.

– Вештачење је рађено одмах после убиства певачице, а допунски налази и анализе још увек су у току. Пошто резултати буду укрштени, тачно се ће знати ко се где налазио и ко је са ким комуницирао. Посебна пажња посвећена је телефонима које је користила Јелена – додаје наш саговорник.

Посебно је интересантно, да је један од телефона који су Марјановићи користили, а који није био достављен полицији, у септембру прошле године пронађен на улици у Борчи.

 

Извор: Informer.rs/Kurir.rs