Издвајамо Србија

ИСПОВЕСТ СРПКИЊЕ КОЈОЈ ЈЕ ИВАНОВИЋ СПАСАО ЖИВОТ: Да није било њега, не бих преживела линчовање Албанаца!

Фото: Јутјуб

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Српкиња која је почетком 2000. године радила за ОЕБС, која жели да остане анонимна јер су јој родитељи повратници на Косову и Метохији, испричала је редакцији Курира како је Оливер Ивановић спасао од линчовања од 500 разјарених Албанаца у јужној Косовској Митровици.

Она додаје да је тада брутално претучен њен колега, такође службеник ОЕБС-а, који је једва извукао живу главу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Радили смо у јужном делу Косовске Митровице, где је било и седиште ОЕБС-а и сваким даном су нас аутомобилима превозили у северни део. Сећам се да су због безбедносних разлога решили да нас вратекући раније. У повратку, у јужном делу, у близини моста, окружило нас је око 500 разбеснелих Албанаца који су кренули ка возилима. Немоћни смо вриштали и моторолама покушавали да дозовемо помоћ. Они су неке већ извукли из аутомобила и тукли их. Једини је дошао Оливер Ивановић који је алармирао међународну заједницу и спасао нас“, поделила је Српскиња са редакцијом Курира потресну причу.

Она додаје да су уз Оливерову помоћ спроведени до северног дела, а према њеним речима, сви запослени у ОЕБС-у који су тада били у колони били су до неба захвални овом човеку што их је спасао.

„Нико сем њега нам није помогао. Хвала му до неба. Показао се као политички лидер Срба“, додала је ова Српскиња, која је убрзо после овог немилог догађаја напустила Косово и Метохију.

Иначе, Оливер Ивановић је када је 1999. године формирано Српско национално веће, био председник његовог Извршног одбора за северно Косово, одакле је смењен 2001. године.

Подсетимо, Оливер Ивановић убијен је у уторак ујутру у севереном делу Косовске Митровице испред седишта своје Иницијативе. Његово тело биће превезено у Београд где ће у четвртак у 12.30 бити сахрањен на Новом гробљу.

 

Извор: Курир.рс