Издвајамо Спорт

КАКВА ЗВЕЗДА, СТРАШНА ЗВЕЗДА СРУШИЛА ОЛИМПИЈАКОС: Дилан Енис монструозном партијом уништио вицешампиона Европе

Кошаркаши Црвене Звезде победили су вицешампиона Европе, екипу Олимпијакоса 89:78 (24:20, 19:14, 14:29, 32:15) и забележили осму победу у Евролиги.

Српског шампиона је предводио феноменални Дилан Енис, који је одиграо своју најбољу партију од доласка у Црвену Звезду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Црвено-бели су већим делом утакмице били у вођству, а на полувреме се отишло са резултатом 43:34, међутим Олимпијакос је почетком другог полувремена стиснуо одбрану а скандалозне одлуке судија су помогле да се предност Звезде истопи и да Грци преокрену. Досуђена је лична грешка над Робертсом која дефинитивно није била за слободна бацања, тренер Алимпијевић се побунио а судије га казниле са два техничка фаула, која су кумовала да Олимпијакос преокрене и трећу деоницу заврши са шест поена предности 63:57.

Звезда ипак последњу четвртину добија, пре свега одличном одбраном а у нападу невероватни Дилан Енис, својом бруталном партијом и великом енергијом доноси црвено-белима велики тријумф.

Треба истаћи и добру игру Дангубића, Давидовца и Лесора, као и деби Алена Омића који је постигао 6 поена, од чега врло важна два поена у финишу меча.

Најефикаснији и најзаслужнији за победу Звезде био је Дилан Енис са 21 поеном, 5 асистенција и чак 8 скокова, код Грка Спанулис најбољи са 16 поена.

 

 

Извор: Србија јавља