Издвајамо Србија

КАМЕРЕ СНИМИЛЕ АУТОМОБИЛ С УБИЦАМА: Српске обавештајне службе на трагу власника аута – ПРОФИ УБИЦЕ АТЕНТАТОРИ!

Фото: Јутјуб

Сигурносне камере са неколико објеката снимиле су, у Сутјеској улици у Косовској Митровици, у критично време, аутомобил „опел астра“ којим су побегле убице Оливера Ивановића – незванично сазнају „Новости“

У самом ауту, после првих анализа и прегледа, нису пронађени трагови битни за истрагу. Ипак, последњем власнику возила, како сазнајемо, полако се улази у траг. Све нови подаци који су прикупљени досад, као и сам начин извршења убиства, указују на то да се ради о професионалним убицама који су имали добру логистику, како за сам атентат тако и за бекство.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Српске безбедносне службе разговарале су са родбином првог власника „опел астре“, који је преминуо пре извесног времена. Како сазнају „Новости“, службе су утврдиле коме су они продали ауто, као и да је аутомобил касније имао још најмање једног купца за којим се трага, како би се утврдило како су убице дошле до те „астре“.

Аутомобил је идентификован на основу бројева шасије и мотора, које је полиција успела да утврди, упркос томе што је „астра“ после убиства спаљена.

У међувремену, косовска полиција је објавила да су открили последњег власника „астре“ и да се он налази негде у Србији, али нису открили које је он националности.

Небојша Стефановић: Пажњу јавности усмеравају у погрешном правцу!

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио да смо остали ускраћени за било какав одговор, упркос захтевима Еулексу и Унимику да истражне органе Србије укључе у истрагу:

– Реакције Рамуша Харадинаја и министра правде у Приштини потпуно су неприхватљиве. Одбијање да се наши органи укључе у истрагу јасно указује да нема жеље да се убице пронађу и казне, нити да се истрага професионално обави. Очигледна је намера да се пажња јавности усмерава у погрешном правцу и да се отежа и спречи откривање правих мотива за ово убиство, као и свих оних који су одговорни.

Он је упозорио да се већ види да од истражних органа на КиМ „цуре одређене информације према медијима, које могу отежати даљи ток истраге“.

Директор полиције Ребић: Сазнаћемо ко је последњи купац“ аутомобила смрти“

Директор полиције Владимир Ребић казао је данас да су сви ресурси МУП и БИА ангажовани на прикупљању „информација и доказа који ће довести до извршилаца и налогодаваца убиства Ивановића“.

Ребић каже да је, до сада, шест пута разговарао телефоном са шефом Еулекса на КиМ Сезаријом Љубом и да је „захтевао, апеловао, молио“ да српској полицији дају неопходне податке како би се урадиле даље провере и у Србији. Први човек српске полиције каже да верује да ће одговор бити позитиван.

– Проблем је то што немамо могућност да радимо на терену, али обавештајним радом прикупљамо податке и посвећено радимо на случају. Од аустријске полиције добили смо податке да је аутомобил припадао Србину из Аустрије који је преминуо и возило је више пута продато. Покушавамо да сазнамо ко је био последњи купац.

 

 

Извор: Информер / Вечерње новости