Издвајамо Свет

КИМ ПРЕДЛОЖИО ТРАМПУ: Да разговарамо, ако нећеш, дугме је на мом столу

Фото: Јутјуб

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун изјавио је да би САД требало да буду свесне да су нуклеарне снаге Северне Кореје сада реалност, а не претња, преноси АП.

У новогодишњем говору, емитованом на државној телевизији, Ким је рекао да је Северна Кореја постигла историјски подухват “попуњавањем” својих нуклеарних снага наводећи да он има “нуклеарно дугме” на свом столу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“САД би требале да знају да је дугме за нуклеарно наоружање на мом столу. Цела САД је у домету нашег нуклераног наоружања. САД никада не могу да започну рат против мене и наше земље”, рекао је Ким.

Како је рекао, ове године Северна Кореја би требало да се фокусира на масовну производњу нуклеарних бојевих глава и балистичких ракета за “оперативно распоредјивање”.

“То оружје би се користило искључиво ако је наша безбедност угрожена”, рекао је Ким.

Истовремено, он је позвао на побољшање односа са Јужном Корејом, као и да су Зимске олимпијске игре добра прилика да се покажу могућности корејске нације.

Према његовим речима Северна и Јужна Кореја требало би под хитно да се надју како би расправиле о слању делегације на ЗОИ.

Ким је носио сиво одело и кравату, а у говору је споменуо и економска достигнућа и истакао важност унапредјења животног стандарда нације.

Председник САД Доналд Трамп је на ово Кимово обраћање кратко навео – “видећемо“.

 

 

Извор: Тањуг