Издвајамо Србија

КОНАЧНО: ПОКРЕНУТ ПОСТУПАК ПРОТИВ ЛАЖНОГ ИСЦЕЛИТЕЉА Алена Азарића због обмањивања тешко болесних људи!

Прво основно јавно тужилаштво у Београду покренуло је предистражни поступак против лажног исцелитеља Алена Азарића

Предистражни поступак против њега покренут је још 10. јануара 2018. године, а он ће бити допуњен подацима у вези са Азарићевим јучерашњим гостовањем у емисији „Ново јутро“ на Телевизији Пинк, када је студио напустио наш угледни хирург Мома Јаковљевић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ово тужилаштво је 10. јануара 2018. године, по пријави која је стигла, послало захтев за прикупљање потребних обавештења МУП Србије. С обзиром на нова јучерашња догађања ми смо одмах јутрос упутили допис Пинк Телевизији да нам доставе снимак те емисије од јуче – кажу у Првом основном јавном тужилаштву.

Погледајте снимак емисије на ТВ Пинк у којој је гостовао Азарић:

Према њиховом објашњењу, постојећи захтев за прикупљање потребних обавештења полицији биће допуњен ЦД са снимком емисије, да се лице које се спомиње и које је актер те емисије, између осталог, саслуша.

Како објашњавају у тужилаштву ради се о кривичном делу 254 Кривичног законика односно о надрилекарству и надриапотекарству а за то кривично дело се, иначе, гони по службеној дужности.

– Ко се без одговарајуће стручне спреме бави лечењем или пружањем других медицинских услуга казниће се новчаном казном или затвором до 3 године а истом овом казном казниће се и ко без одговарајуће стручне спреме се бави справљањем или издавањем лекова – наводе у тужилаштву.

Што се тиче провере Азарићевих диплома на које се позива – а каже да је завршио Амерички факултет за природну медицину, и Фитотерапију у Загребу, оне су у надлежности Министарства просвете.

У овом министарству, међутим, наводе, да ће они проверити сваку пријаву која буде стигла до инспекције, али да факултет који се сада налази у Азарићевој званичној биографији не може бити проверен јер није део нашег образовног система.

Министарство ће проверити сваку пријаву која буде упућена инспекцији, у складу са законом. С обрзиром на то да у његовој јавно доступној биографији пише “ звање Доктора алтернативне медицине 2014. године на америчком факултету природне медицине“ , он ни на који начин није део образовног система Србије. Уколико добијемо било какву супротну информацију предузећемо мере из надлежности, кажу у Министарству просвете.

 

 

Извор: Pink.rs