Србија

Мала Јана ипак сведочи? Девојчица ЈЕДИНА видела апсолутно све, њене речи могу да ослободе Зорана

Јана Марјановић (6) ћерка певачице „Гранда“ Јелене Марјановић и композитора Зорана, који је за сада једини осумњичени за њено убиство, могла би да буде последњи сведок који ће бити саслушан током истраге коју води Више тужилаштво у Београду.

Како се незванично сазнаје, малу Јану до сада ни одбрана ни тужилаштво нису предложили као сведока, али би могла бити последњи адут Mарјановићеве одбране.
– Девојчица је практично једини сведок који би евентуално могао да потврди његову одбрану, а управо Зоран је на саслушању предложио да девојчица буде позвана како би потврдила његове наводе- рекао је извор упућен у истрагу.

Подсетимо, Зоран је током саслушања детаљно описао како су тог кобног 2. априла 2016. године Јана, Јелена и он отишли на насип у Црвенки, јер је певачица намеравала да трчи. Иако детаљи из кривичне пријаве наводе како је он Јану оставио саму на десет минута, отишао за супругом и усмртио је, Зоран је то категорички демантовао.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Није тачно да смо дете и ја сишли са насипа, нисмо се раздвајали уопште и нисмо силазили одатле. Дете може о свему да посведочи, она је сада велика, има шест година и памти све- рекао је тада Марјановић.

Иначе, девојчица је пре Зорановог хапшења саслушана у присуству психолога. Током разговора, али и цртежа, она је инспекторима описала како је „мама отишла да трчи, али је онда нестала“. Према њеним речима, они су тад аЈелену дозивали, али ње није било.

– Дете није саслушано од какоје покренута истрага против Зорана. Процена тужилаштва је до сада била да је Јана сувише мала ( у том тренутку је имала пет година), да би тешко имала тачну представу о времену и простору, што је у овом случају од пресудног значаја- рекао је извор близак истрази.

Иначе, тужилаштво има рок до 15. марта да подигне оптужницу, а да осумњиченог задржи у притвору. У супротном, суђење може бити настављено, али Марјановић мора бити пуштен да се брани са слободе. До тада обе стране могу допунити листу сведока.

Извор: Srbija Danas/ Kurir.rs