Србија

МИЛОШЕВИЋ НИЈЕ ПОДНОСИО ПАТРИЈАРХА ПАВЛА! Ево зашто Слоба никада није честитао БОЖИЋ патријарху

Када се празновање Божића пребаци на политичку сцену у Србији увек наилазимо на питање: „Зашто Слободан Милошевић није никада честитао Божић патријарху Павлу?“. Ево и одговора

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Верници прослављају други дан најрадоснијег хришћанског празника – Божић. У Србији, када је у питању овај празник из угла политичке сцене остаће вечно питање зашто лидер СПС-а Слободан Милошевић током своје дугогодишње владавине није никада честитао Божић преминулом патријарху СПЦ Павлу!

Највећи хришћански празник којег Срби одувек прослављају са великим поштовањем обичаја, јер је то према религијском тумачењу дан када је на свет дошао Исус Христ, а чијим рођењем је означен почетак рачунања времена. Баш тај празник и ове године слављен је као празник велике наде. Ипак, када се празновање Божића пребаци на политичку сцену у Србији увек се срећемо са питањем: „зашто Слободан Милошевић није никада честитао Божић патријарху Павлу?“

Свима је позната ствар да председник СРЈ и први човек СПЦ нису били у добрим односима, а сви и данас памте јавне критике које је патријарх Павле изговарао на рачун Милошевића којег је кривио да је српски народ и друге грађане Југославије, посебно Србе са Косова довео у тешку ситуацију, а чак је једном и од лидера СПС-а затражио да поднесе оставку.

Многи историчари модерног времена виде Милошевићево не честитање Божића патријарху Павлу управо као врста реванша председника СРЈ и одговор на све „прозивке“ првог човека СПЦ.

– Милошевић није никада честитао Божић патријарху СПЦ Павлу, јер је био љут на њега, а највише га је погодила једна од посланица у којем се он препознао у речима патријарха као најодговорнији за сва зла која су се дешавала у Србији. Мислим да је то био разлог, сад да ли је тим потезом Милошевић нанео себи више штете од користи оставимо другима да суде – каже за наш портал један од најближих сарадника Слободана Милошевића који је желео да остане анониман.

Он тврди да никада разлог изостанка честитке патријарху за Божић од стране Милошевића није био тај што је он комуниста, јер је уредно честитао најрадоснији хришћански празник другим свештеним лицима.

Уколико имате нових детаља везаних за овај случај пошаљите нам их у коментарима или на е маил.

 

Извор: Telegraf.rs