Издвајамо Русија

МОСКВА ТРАЖИ ДЕТАЉНУ ИСТРАГУ И ОШТРУ КАЗНУ ЗА ЗЛОЧИНЦЕ! Атентат на Оливера Ивановића што пре расветлити!

Москва осуђује убиство српског политичара Оливера Ивановића на Косову и Метохији и очекује детаљну истрагу убиства, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

„Са жалошћу смо сазнали за убиство познатог политичара Оливера Ивановића, једног од лидера Срба који живе на северу Аутономне покрајине Косово 16. јануара. Изражавамо своје најдубље саучешће његовој породици и пријатељима. Оштро осуђујемо овај гнусни чин. Свођење политичких рачуна на овај начин доприноси расту атмосфере терора и рецидив је међуетничког сукоба у региону. Позивамо све међународне организације присутне на Косову да, у складу са постојећим мандатима, предузму свеобухватне мере за спречавање евентуалних инцидената у покрајини“, наводи се у документу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Москва очекује да ће релевантне структуре спровести детаљну истрагу о инциденту и открити починиоце који ће добити заслужену казну.

Ивановић је убијен јутрос испред своје канцеларије у Косовској Митровици. На Косову је имао репутацију независног српског политичара. Председник Србије Александар Вучић изјавио је да Београд нема пуно поверења у истражне органе на Косову, чију територију не контролише од 1999. године. Према Вучићевим речима, ако косовске власти не буду у могућности да истраже овај злочин, истрази би требало да се придруже српске власти.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com