Издвајамо Русија

НЕБЕСКА ЗВЕР КОЈА СЕЈЕ СТРАХ НА ЗАПАДУ: Почињу тестирања Су-57 са новим мотором (ВИДЕО)

Летна тестирања перспективног руског ловца пете генерације Су-57 (ПАК ФА) са новим мотором трајаће око три године, најавио је министар индустрије и трговине Денис Мантуров, а пренели руски медији.

Први лет Су-57 са новим мотором друге фазе који је трајао 17 минута успешно је обављен почетком децембра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овог месеца полетео је и десети примерак новог ловачког авиона, на коме је први пут био уграђен мотор друге фазе.

Првих девет прототипских летелица је користило моторе прве фазе 117С који су по својој конструкцији слични мотору ловца Су-35.

Када је реч о новом мотору познато је само то да је његова излазна снага значајно увећана, уз повећање економичности у потрошњи горива, што све скупа авиону омогућава да лети надзвучном брзином крстарења без форсажа, односно додатног убризгавања горива.

Раније је писано да би први Су-57 могли да уђу у наоружање Ваздушно-космичких снага Русије 2018 године. Међутим, очигледно да ће рокови бити померени до коначног завршетка тестирања, преноси портал листа Российская газета.

Најновији руски ловац пете генерације, како се наводи у видео материјалу телевизије Звезда, може да напада како копнене, тако и ваздушне циљеве, уз додатак да композитни материјали чине 25 одсто тежине празног авиона. Овај авион има четвороструко мање делова од Су-27. Захваљујући најновијим радарима може да „види“ циљеве даље од других машина. Катапултирајуће седиште може да спасе пилота на било којој висини лета, а у догледно време моћи ће и само да доноси одлуку о катапултирању.

 

 

Извор: rs.rbth.com